3D prints laten maken

Llowlab - 3d-printsEr zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om 3D prints te maken. Deze 3D prints kosten natuurlijk geld en hoeveel geld uw per print kwijt bent, is afhankelijk van de hoeveelheid prints die u wilt maken en het soort prints dat u wilt maken. Mocht u voor eenmalig gebruik op zoek zijn naar een bedrijf dat deze prints maakt, dan kunt u terecht bij verschillende bedrijven. Een print wordt dan voor u gemaakt. Uiteraard heeft het geen zin om te investeren in een dergelijke printer wanneer u slechts een print wilt maken. Een andere mogelijkheid is dat u op projectbasis op zoek bent naar een mogelijkheid om prints te maken en dan kunt u ook eens overwegen om een printer te huren. Reken uit hoeveel prints u wilt maken en het huren van een printer zou u dan geld kunnen schelen. Het huren van een dergelijke printen kost u ongeveer veertig euro en dit bedrag is afhankelijk van het soort printer dat u wilt huren. Omdat er een grote diversiteit aan printers op de markt is, is het moeilijk om een exact bedrag te geven, maar veertig euro is een gemiddelde. In steeds meer verschillende branches wordt er gebruik gemaakt van 3D printing en dat is een mooie ontwikkeling. In de medische branche, de kunstwereld, alsmede in de architectuur wordt gebruik gemaakt van 3D prints en wat over het algemeen kan worden gezegd over 3D prints is dat deze zeer nuttig zijn, efficiënt en veel tijd besparen! We kunnen ook spreken van een ‘productietechniek’ wanneer we het hebben over het printen in 3D. Wanneer bedrijven van deze techniek gebruik willen maken op regelmatige basis dan is het vaak een slimme keuze en een goede investering om zelf een 3D printer aan te schaffen. In veel ziekenhuizen wordt dat al gedaan en veel grote bedrijven maken gebruik van deze productietechniek. De voordelen van het gebruik maken van de 3D printer en 3D prints zijn:

  • opstartkosten 3D prints en printing liggen zeer laag
  • u kunt een grote hoeveelheid producten sneller produceren
  • een model ontwikkelingen is makkelijker en maakt aanpassingen mogelijk
  • 3D printing is een duurzame productievorm dus zeer milieuvriendelijk
  • 3D prints heeft een zeer grote toepasbaarheid die alleen maar zal groeien

De voordelen van 3D prints en printing nader bekeken

U heeft al een paar voordelen kunnen lezen van 3D Prints en printing. Wanneer u een product wilt maken als bedrijf, dan zijn daar tal van manieren en technieken voor, maar wat de laatste jaren wel is gebleken is dat de opstartkosten voor het ontwikkelen van een nieuw product veel lager liggen dan de kosten die over het algemeen gelden. 3D prints kennen bovendien eindeloze mogelijkheden en de toekomst zal uitwijzen wat er allemaal nog meer mogelijk is. De mogelijkheden tot groei zijn eindeloos en dat is voor ondernemers spannend en leuk! U bespaart om het heel simpel te zeggen en het makkelijk te maken geld, tijd en energie met 3D printing en het produceren van 3D prints. Dat betekent dat het voor bedrijven een zeer goede investering is om te kijken op welke manier deze techniek kan worden geïntegreerd in het bedrijf en haar productie. 3D printing zorgt ervoor dat er minder producten van A naar B hoeven te worden gebracht omdat producten ter plekken kunnen worden gefabriceerd. Dat zorgt ervoor dat er minder transport nodig is. Daarnaast is er minder ruimte voor fouten wanneer het gaat om complexe modellen is dat is tevens zeer tijdbesparend en zorgt ervoor dat er veel minder risico’s worden genomen. U kunt zich wel voorstellen dat modellen die vroeger met de hand werden gemaakt fouten bevatten en met 3D prints hoeft het juiste model maar een keer te worden ontwikkeld. Veiligheid en snelheid zijn dus sleutelwoorden wanneer we spreken van 3D printing.

3D printers gebruiken

Als particulier kunt u gebruik maken van bedrijven die een printer hebben en dan betaalt u per print. 3D prints worden opgebouwd uit diverse laagjes en iedere printer maakt gebruik van een andere techniek. Welke techniek het beste past bij welk product moet altijd goed worden bekeken voor men overgaat tot de aanschaf van een printer. Gelukkig zijn er veel bedrijven en veel mensen die zich hebben verdiept in deze techniek en kunt u voldoende informatie vinden over de techniek. U goed inlezen en leren over de mogelijkheden is wel een goed idee. Normale printers zoals we die kennen gebruiken inkt, maar een printer van 3D prints maakt gebruik van poeder of vloeistof om de materialen op te bouwen. Sinds de opkomst van de printer zijn er steeds meer mogelijkheden en zien veel bedrijven de mogelijkheden van printen in 3D. De wereld ligt dus aan uw voeten en nadenken over wat we allemaal kunnen doen met deze productietechniek is altijd vruchtbaar. Lees alles over deze techniek! 3D printing is naast snel, veilig en goedkoop ook steeds makkelijker. De ontwikkelingen van de software waarmee de printers bediend kunnen worden zijn namelijk steeds gebruiksvriendelijker en dat maakt het voor iedereen mogelijk om van deze techniek gebruik te maken en niet alleen maar voor mensen die er voor hebben doorgeleerd om het even gechargeerd te zeggen. Op het moment is het echter voor particulieren in de meeste gevallen nog niet lucratief om zelf een printer aan te schaffen. Dit heeft te maken met de hoge kosten en een enkele print is vooralsnog goedkoper, ook op de lange termijn voor de particuliere gebruiker.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn