Biologische landbouw

De biologische landbouw is een aparte tak van de landbouw en daar willen we u in deze tekst graag meer over laten weten. Zoals de naam al zegt is biologische landbouw biologisch. Dat betekent dat er op een veel duurzamere en ecologische schonere wijze wordt verbouwd. Dit is in tegenstelling tot grote velden dat men besproeit met stofjes die u beter maar kunt vermijden. Dat doet men omdat er anders insecten op kunnen komen of de groenten een ziekte kunnen krijgen. In die zin zijn insecticiden zeker doeltreffend maar het komt de plantjes niet te goede. Dat wilt u dan toch ook zeker helemaal niet binnenkrijgen? Kiest u dan ook voor de biologische landbouw. U hebt dan tevens niet te maken met kunstmest maar met echte mest van dieren zoals koeien mits dit daadwerkelijk nodig is. Ook zijn er natuurvriendelijke manieren om er voor te zorgen dat groente en fruit niet ziek wordt en dat insecten wegblijven. In de biologische landbouw worden dergelijke technieken toegepast. U leest het, dit vergt wat meer werk maar het levert zoveel meer op. Het geproduceerde voedsel smaakt in elk geval vele malen beter dan wanneer het van een groot landbouwbedrijf afkomstig is. Daarnaast is het veel gezonder om producten uit de biologische landbouw te eten. Dit loont daadwerkelijk en hiermee ontgift u uw eigen lichaam en die van uw gezin. Op de langere termijn plukt u hier dan ook zeker de vruchten van. Ook voor moeder Aarde is het wel zo plezierig dat u iets terugdoet voor het gebruik van de planeet. Houdt de planeet schoon en verpest het niet met schadelijke stoffen en landontginning waardoor het land tijdelijk niet meer geschikt is voor landbouw. De biologische landbouw probeert dit allemaal tegen te gaan. Klinkt u dit als muziek in uw oren? Kijkt u dan eens op de volgende website: biovak.nl. op onze site vindt u erg veel informatie over biologische landbouw en nog veel meer.

De biologische landbouw produceert schoon voedsel

Naast informatie over de biologische landbouw vindt u namelijk ook leuke biologische recepten en vormen van biologisch eten. Niet alleen de biologische landbouw is belangrijk, ook de manier waarop men vlees en vis eet dient in onze ogen duurzaam te zijn. Op een menselijke wijze zullen we maar zeggen. Veel mensen met een dergelijke levensstijl kiezen er trouwens voor om vegetariƫr te worden of zelfs veganist. Dat is zeker iets dat we zeer kunnen waarderen en daarom vindt u ook vele vegetarische gerechten en recepten. Leeft u dan ook eens uit en maakt u vooral gebruik van producten uit de biologische landbouw. Er zijn vier pijlers die belangrijk zijn binnen de biologische landbouw. Deze vier pijlers willen we u dan ook niet onthouden in deze tekst. Als u daar vervolgens meer over wilt weten dan raden we u aan om de site te bezoeken, daar hebben we de volgende vier pijlers verder toegelicht:

  • het beginsel van gezondheid
  • het beginsel van ecologie
  • het beginsel van billijkheid
  • en uiteraard kan het beginsel van goede zorg niet ontbreken.

Dit zijn basisprincipes binnen de biologische landbouw. Kortom: deze pijlers staan bij de biologische landbouw hoog in het vaandel. Als u uzelf hierin kunt vinden, dan is de kans groot dat de biologische landbouw echt iets voor u is. Leg dan alles neer waarmee u nu mee bezig bent en haast u naar onze website. Dan kunt u uzelf snel inlezen en weet u binnen enkele minuten alles wat van groot belang is binnen de biologische landbouw. U kunt zelfs zelf een tuintje gaan huren of maken in uw eigen achtertuin om op een biologische en duurzaam verantwoorde manier groente en fruit te verbouwen. Dit vergt veel minder tijd dan u denkt en het kan u een mooie oogst opleveren van al uw favoriete groente en fruit. Een extra voordeel is dat u dus enkel een keertje geld kwijt bent aan zaden en stekjes. Laat de natuur vervolgens haar werk doen en profiteer van de opbrengst. U kunt er in principe het hele jaar van gebruik maken doordat u natuurlijk veel groentesoorten in kunt vriezen.

Kiest u net als ons voor duurzaamheid

Dankzij de biologische landbouw kan men de uitstoot van CO2, en die ligt er niet om, verminderen. Dat komt doordat wij juist geen gebruik maken van kunstmest. Kunstmest bevat veel schadelijke stoffen, niet alleen CO2. De CO2-emissie neemt af als er meer wordt gekozen voor biologische landbouw. Daardoor zal de levenskwaliteit op Aarde wee verbeteren en zal smog als sneeuw voor de zon verdwijnen, zelfs in de grote steden. Dat is niet alleen gunstig voor de mensen die nu op de Aarde wonen, maar ook voor latere generaties. U wilt toch ook zeker dat uw kinderen en kleinkinderen en vele generaties erna optimaal gebruik kunnen maken van de vruchten van deze planeet? We hebben er immers maar een dus we moeten er zuinig op zijn. Kiest u dan voor duurzame biologische landbouw. Ook de dieren hebben dan een beter leven. Varkens zitten niet meer opgesloten maar kunnen vrij door de modder wroeten. Kippen zitten niet meer opgesloten in hokjes maar kunnen vrij rondlopen, worden niet meer platgespoten door allerlei nare stoffen zoals antibiotica en soms worden enkel dieren gegeten die zijn overleden aan een natuurlijk dood. Hebt u nog vragen, aanvullingen of recepten voor onze website? Dan kunt u het contactformulier op de website invullen. Laat uw gegevens achter, wij antwoorden snel terug!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn