De kracht van gehard glas

Gehard glas is een glassoort dat steeds vaker gebruikt wordt. Voor de renovaties die wij in de badkamers van onze klanten doen, raden we dan ook standaard gehard glas aan.

  • Het is vele malen veiliger dan het gebruik van ‘gewoon’ glas omdat het direct in heel veel bijzonder kleine delen uiteenvalt wanneer het beschadigd raakt.
  • Zo is de kans veel kleiner dat mensen zich hieraan bezeren.
  • Besef goed dat snijden aan glas direct zorgt voor flinke wonden – daarom wordt gehard glas ook wel veiligheidsglas genoemd en wordt het sterk aanbevolen.

In de autobranche is het zelfs de standaard geworden om zo slachtoffers te voorkomen bij ongelukken (op de voorruit na, die is van gelaagd glas gemaakt). Dit glas wordt overigens ook steeds meer gebruikt buiten de badkamer, bijvoorbeeld om huizen beter te isoleren. Het is ook nog eens bijzonder gemakkelijk te bestellen, onder andere via de Glaswebwinkel (glaswebwinkel.nl). Wij maken hier wekelijks gebruik van om zo onze klanten altijd het beste glas te kunnen leveren tegen de beste prijs. Praktisch, want de kosten van het renoveren van een badkamer lopen in de meeste gevallen namelijk hard op. Door te kiezen voor kwaliteit en aantrekkelijke prijzen kunnen we onze klanten écht verder helpen.

Het verschil tussen gehard glas en de gelaagde variant

We krijgen vanuit onze klanten vaak de vraag wat het verschil is tussen gelaagd en gehard glas. Eigenlijk is het redelijk eenvoudig. Gelaagd glas bestaat namelijk altijd uit verschillende lagen met een laagje folie en breekt daardoor niet direct kapot. Dit is direct ook de reden waarom dit glas gebruikt wordt voor de voorruiten van auto’s en verplicht gesteld is. Gehard glas bevat geen laagje folie. Dit glas wordt snel verhit en vervolgens snel afgekoeld zodat de samenstelling van het glas verandert. Het is sterker en zal altijd versplinteren in kleine delen. Handig voor de zijruiten van de auto, maar ook handig in de badkamer. Door de kwalitatieve eigenschappen van het glas is het gemakkelijk inzetbaar. Door de kracht is het ook te gebruiken op plekken waar het glas gewicht moet kunnen dragen. Aangezien de meeste van onze klanten hier lang niet alles van weten, leggen we het graag uit wanneer we langskomen om de mogelijkheden door te nemen. Tegenwoordig kan alles gedaan worden met glas en is het gemakkelijk inzetbaar, vaak tegen veel lagere prijzen dan verwacht wordt en dat is al direct een leuk begin van een renovatie of een verbouwing.

Bekijk altijd de mogelijkheden

Nu we een artikel gemaakt hebben over gehard glas willen we direct de mogelijkheid gebruiken om de lezer erop te wijzen dat het goed is om altijd de mogelijkheden te bekijken voordat er begonnen wordt met werken. Meer dan eens hebben we gezien dat klanten ineens inzagen dat de badkamer ook groter gemaakt kon worden, dat er een wasmachine geplaatst kan worden wanneer er anders ingedeeld wordt, of dat een complete inrichting aangepast zou moeten worden om de ruimte optimaal te gebruiken. Ga daarom eerst eens tekenen, berekenen en bekijken wat de exacte mogelijkheden zijn. Wanneer dit gedaan wordt voordat er begonnen wordt met klussen, kan er bijzonder veel geld bespaard worden en dat is geld dat gebruikt kan worden op een betere manier tijdens het verbouwen of renoveren. Praat daarom eerst eens met de experts op het gebied van verbouwingen of gehard glas om te zien wat er precies gedaan kan worden en welke opties er zijn. Vaak is er veel meer mogelijk dan gedacht wordt in eerste instantie en moeten de plannen aangepast worden op de nieuwe situatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn