HSP Coaching voor hoogsensitiviteit

Dagelijks ervaren we duizenden prikkels. De één kan hier makkelijker mee omgaan dan de ander, maar dit is vaak extra moeilijk of lastig voor mensen die hoogsensitief zijn. Mensen met deze eigenschap kunnen prikkels bijvoorbeeld als vervelend ervaren, wat soms erg moeilijk is. Iedere prikkel moet verwerkt worden en dat kost energie. Bij hoogsensitieve mensen kost dit nog meer energie, omdat zij gevoeliger zijn en dus meer prikkels ervaren. Zij moeten dus nog meer energie stoppen in het verwerken van alle prikkels. Daarom kan hoogsensitiviteit onder andere leiden tot vermoeidheid. Ook zijn er bepaalde kenmerken waar hoogsensitieve mensen zich in kunnen herkennen. Zo hebben hoogsensitieve mensen vaak bepaalde voorkeuren. De één herkent zich in stilte en rust terwijl de ander belangstelling heeft voor heel veel dingen. Ook het waarnemen gebeurt vaak op een specifieke manier. Het waarnemen van details, licht en emoties zijn onder andere registratiemogelijkheden van mensen met hoogsensitiviteit. Het is goed om te weten dat ongeveer één op de vijf mensen hoogsensitief zijn. We hebben dus veel te maken met hoogsensitiviteit. Daarom is het goed dat er ook aandacht is op dit gebied. Bij Liaroma wordt HSP Coaching aangeboden aan mensen die graag willen leren omgaan met hoogsensitiviteit. Tevens kun je tijdens coaching leren hoe je grip kunt houden bij het verwerken van alle prikkels die harder binnenkomen dan bij de mensen die minder gevoelig zijn voor prikkels. De meeste hoogsensitieve mensen hebben aangegeven dat ze effectiever kunnen werken wanneer ze hun prikkels beter kunnen verwerken. Het maken van keuzes wordt onder andere eenvoudiger, omdat de bijbehorende prikkels sneller worden verwerkt dan voorheen.

Kiezen voor HSP Coaching betekent kiezen voor een goede basis

Hoogsensitief zijn betekent niet dat je een aandoening of een ziekte hebt. Wel is het een aangeboren eigenschap. Hoewel het eigenschap op het eerste oog vooral negatief lijkt te zijn, kan hoogsensitiviteit ook positief uitpakken. Met HSP Coaching leer je bijvoorbeeld hoe je jouw eigenschap kunt inzetten om jezelf te kunnen ontwikkelen. HSP Coaching van Liaroma bevat daarom ook de volgende elementen:

  • Samen uitzoeken wat je precies wilt;
  • Leren hoe je hoogsensitiviteit kunt inzetten op een positieve manier;
  • Inzicht krijgen in gevoel en intuïtie.

Met HSP Coaching vind je de basis die je nodig hebt om in rust alle prikkels te kunnen verwerken. Tegelijkertijd krijg je met HSP Coaching inzicht hoe je op de juiste manier je bewust kunt zijn van jouw eigen gevoel en intuïtie. Hoe meer inzichten je tijdens deze coaching krijgt, hoe bewuster je wordt van je eigen basis.

Niet praten maar doen

Het gezicht achter Liaroma is Lianne Bekker. Zij is zelf hoogsensitief en biedt inmiddels hele goede HSP Coaching aan. Het fijne aan haar manier van werken is dat ze ervoor gekozen heeft om een praktische inzet te hanteren. Nuchterheid vindt ze belangrijk, omdat ze vindt dat je met nuchter zijn ontzettend ver kunt komen. Je krijgt een hele mooie kans om veranderingen door te brengen wanneer je met een nuchtere blik kijkt naar de huidige en gewenste situaties. Natuurlijk is coaching niet alleen maar zelfstandig werken, maar het is wel belangrijk dat je zelfstandig kúnt werken aan de gewenste veranderingen. Coaching betekent niet alleen ideeën toestoppen en er verder niets mee doen. Bij Liaroma stap je uit je eigen comfortzone. Je bent actief bezig met bewustwording en positiviteit. Mocht je geïnteresseerd zijn in HSP Coaching of meer willen weten, kijk dan eens op de website van Liaroma voor meer informatie: liaroma.nl. Schroom niet om contact op te nemen wanneer je nog vragen hebt. Dit kan telefonisch of via een berichtje op WhatsApp: 06-40648631.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn