Rug laseren

Laser-ontharingspraktijk - Rug laserenHet kan voorkomen dat je last hebt van ongewenste haargroei. Dit is helemaal niks om je voor te schamen en kan makkelijk worden verholpen. Vervelende haartjes op de rug, buik, of armen of benen kunnen binnen mum van tijd worden verwijderd. Met name de rug is vaak een probleem, omdat men dit haar ook moeilijk zelf kan verwijderen met een scheermes of scheerapparaat. Je rug laseren is een goede optie om van dit type haar af te komen. Je rug laseren is ook ideaal omdat dit type behandeling de huid niet beschadigd. Er zijn een aantal stappen die je doorloopt:

  • voor het laseren
  • tijdens het laseren
  • na het laseren

Voor het rug laseren is het slim om de huid alvast voor te bereiden. Vier weken voor de behandeling plaatsvindt wordt het aanbevolen al het haar op de huid weg te halen. Dit kan door dit haar weg te scheren, maar slimmer is het om de huid te laten epileren. Dit ontharen moet vier weken van te voren gebeuren, om er voor te zorgen dat het haar in de perfecte staat is om goed weggehaald te worden. Een haar is in de perfecte staat wanneer het haarzakje in de actieve groeifase zit. Je rug laseren is in deze fase heeft dus het hoogste rendement. Tijdens deze fase bevat de haarwortel namelijk een speciaal stofje: pigment. Deze actieve groeifase wordt tevens de eerste groeifase genoemd. In de tweede en de derde (de laatste) fase van de groei verdwijnt dit stofje uit het haarzakje. Een haar kan het best worden weggehaald wanneer het haarzakje nog pigment bevat. De haarzakjes die pigment bevatten zijn het meest gevoelig voor de laser en daarom is het aanbevolen dat ze zich in de actieve groeifase bevinden. Rug laseren is dus het meest effectief ongeveer vier weken nadat de haartjes zijn weggehaald. Zorg er ook voor dat de huid niet aangetast is door de zon of door een chemisch product. Maak dus geen gebruik van de zonnebank of ga uitgebreid in de zon liggen. Je rug laseren is niet aanbevolen wanneer deze verbrand is om zo beschadiging aan de huid te voorkomen. Smeer ook geen middeltjes op de huid waarvan je de gevolgen niet kent. Ook is het handig om te weten dat je niet met één behandeling klaar bent. Omdat niet alle haarzakjes met één behandeling worden geraakt zul je een aantal keer terug moeten komen. Afhankelijk van de plek die onthaard wordt, verschilt deze intervalperiode. Voor de kin en lip is deze bijvoorbeeld vier weken, voor de benen is deze acht weken. Na een aantal behandelingen, meestal tussen de 3 en 6, zijn de meeste haarzakjes verdwenen. Natuurlijk zijn behandelingen in de toekomst niet uitgesloten.

Tijdens het rug laseren

De laser die het meest gebruikt wordt is de LightSheer. Deze laser is super efficiënt voor het laseren van meerdere lichaamsdelen. Ook het rug laseren kan met dit type laser dus goed gebeuren. De laser richt zich op specifieke haarzakjes en dringt tot diep in de huid door. Doordat de laser zich daadwerkelijk richt op de haarzakjes en niet (zoals andere lasers) korte salvo’s afvuurt is het rendement veel hoger. Door de hitte van de laserstraal wordt het pigment in de haarzakjes omgezet in warmte, waardoor deze kapot gaan. De laser maakt bovendien gebruik van een handig koelsysteem. Het rug laseren wordt zo een stuk comfortabeler. De huid rondom de laser wordt gekoeld tot een lage temperatuur, ongeveer vier graden Celsius. Doordat deze huid wordt gekoeld raakt deze minder geïrriteerd van de behandeling. De Lightsheer is dus zeer bruikbaar voor een gevoelige huid. Zelfs voor een gevoelige huid is een verdoving dus niet nodig. De rug laseren was voor mensen met een gevoelige huid vervelend, omdat ze daarna even een tijdje niet konden werken of normaal bewegen. Met dit koelsysteem is dat probleem verholpen. Tijdens de procedure blijf je stil liggen en beweeg je zo min mogelijk. Dit om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk haarzakjes worden geraakt. Hoe stiller je ligt, hoe minder behandelingen er in principe nodig zijn. De Lightsheer heeft nog een aantal andere voordelen:

  • het gebruik van de laser is vrij goedkoop
  • de behandeling gaat snel, de procedure neemt niet veel tijd in beslag
  • de laser is volledig veilig en huidvriendelijk
  • de laser is goedgekeurd door de FDA, een Amerikaanse keurdienst voor ontharing

Wanneer je dus je rug laat laseren kun je zeker zijn dat dit op een veilige en verantwoordelijke manier gebeurd. De procedures gaan snel en zijn relatief goedkoop, er is dus geen excuus meer!

Een afspraak maken

Je rug laseren is zo gepiept, het enige wat je hoeft te doen is een afspraak maken. Er zijn veel aanbieders die snel en veilig deze ontharingsbehandelingen aanbieden. Een van deze aanbieders is bijvoorbeeld Madeleine Duval. Bij deze praktijk wordt je snel en op een professionele manier geholpen. Op de website van de praktijk, http://www.laser-ontharingspraktijk.nl/, vind je nog veel meer informatie over hoe de procedure in zijn werk gaat. Hier vind je bijvoorbeeld een lijst met veelgestelde vragen die te maken hebben met de verschillende behandelingen. Ook staan de prijzen handig op een rij. Het is daarnaast mogelijk om contact op te nemen via het contactformulier. Je wordt dan snel teruggebeld. Wacht dus niet langer en reken vandaag nog af met vervelend rug haar. Ga vandaag nog voor een prachtige huid en laat je rug laseren!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn