Verlovingsring

Wilt u binnenkort uw partner ten huwelijk vragen? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een mooie verlovingsring. Want zonder een mooie ring is het aanzoek immers toch een stuk minder mooi. Veel mensen bereiden hun huwelijksaanzoek tot in de puntjes voor, zij willen hun partner hier graag mee verrassen. Dit is natuurlijk ook het leukste. Ook als beide partners het er over eens zijn dat ze over niet al te lange tijd willen gaan trouwen, is het toch nog een verrassing wanneer het daadwerkelijke aanzoek plaats zal vinden. En er wordt natuurlijk ook met spanning uitgekeken naar hoe de verlovingsring er uit zal zien. Heeft de ander een goed beeld van wat hoe deze er uit moet zien? Wat bij u past en wat u mooi vindt? Dit is immers wel erg belangrijk en hier kan dan ook reikhalzend naar uitgekeken worden. Sommige stellen kiezen ervoor om samen een verlovingsring uit te kiezen. Dat maakt het hele proces natuurlijk een stuk gemakkelijker, maar het haalt ook meteen de hele spanning, de verrassing en het romantische gebaar weg. De meeste mensen willen ook dit graag meemaken en verrassen daarom de ander met een mooie verlovingsring en een romantisch aanzoek. Of u het huwelijksaanzoek nu doet tijdens een romantisch etentje, een weekendje weg of op een andere bijzondere en romantische manier, zeker is dat het het leukst is als het voor de ander onverwacht komt. Dit maakt het voor beide partners het leukst. De blik in de ogen van de ander als u de verlovingsring tevoorschijn haalt, de tranen en de lach vanwege het bijzondere moment, het zal een moment worden om nooit te vergeten en dat is natuurlijk precies uw bedoeling.

Wat voor verlovingsring?

Het geven van een ring bij een huwelijksaanzoek is al vele eeuwen een goede gewoonte. In het verleden werd deze gegeven als bevestiging van het ontvangen van de bruidsschat, tegenwoordig heeft een verlovingsring alleen nog een symbolische betekenis. De ronde vorm, waar geen einde aan komt, staat symbool voor de eeuwig durende liefde en ook de steen heeft deze betekenis. Van oudsher werd er gekozen voor een blauwe saffier, aangezien deze het symbool is voor loyaliteit. Nu wordt er vaak gekozen voor een diamant. Belangrijk bij het kiezen van een verlovingsring is natuurlijk niet alleen hoe deze er uit ziet, maar ook de maat is van groot belang. Hierbij is het in de eerste plaats van belang om u af te vragen om welke vinger de verlovingsring gedragen zal worden. Onder katholieken is het bijvoorbeeld gebruikelijk om deze om de rechter ringvinger te dragen, terwijl bij protestanten de linker ringvinger gebruikelijk is. Aangezien handen en vingers nooit even groot en even dik zijn, is het dus eerst goed om na te gaan of de linker of de rechter ringvinger gekozen zal worden. Daarna is het natuurlijk nog zaak om de juiste maat te vinden. Velen weten uiteraard niet uit hun hoofd wat de ringmaat van hun partner is. Dit probleem is gemakkelijk op te lossen door een oude ring mee te nemen die om dezelfde vinger gedragen werd. Er kan dan door de juwelier gekeken worden welke maat deze heeft en aan de hand hiervan kan dan de maat van de verlovingsring gekozen worden. Is er geen oud exemplaar te vinden, dan is het ook een optie om naar de handen van verkoopmedewerkers te kijken en na te gaan welke het dichtst in de buurt komen van die van uw partner. Dan kan er op die manier de maat van de verlovingsring bepaald worden.

Juwelier de Tijd

Natuurlijk is het een risico om op deze manieren de maat van de verlovingsring te bepalen. Want zelfs bij het gebruik van een oude ring kan het natuurlijk zo zijn dat de ringmaat toch net niet helemaal goed bepaald wordt, omdat de vingers nu wat dunner of dikker zijn. Bij Juwelier de Tijd bieden ze daarom de mogelijkheid om na het aanzoek de verlovingsring bij hen om te komen ruilen voor een exemplaar dat de juiste maat heeft. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een vergroting of een verkleining. Doordat ze bij Juwelier de Tijd een zeer grote collectie hebben, is de kans zeer groot dat u bij hen de perfecte verlovingsring voor uw partner vindt. Het is natuurlijk ook erg mooi als de trouwringen goed afgestemd zijn om het exemplaar van de verloving. Daarom hebben zij ook een grote collectie op het gebied van trouwringen, zodat u gemakkelijk bij elkaar passende exemplaren kunt vinden. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer redenen waarom u juist voor deze juwelier zou kiezen:

  • al hun ringen zijn gratis verzekerd tegen diefstal
  • zij geven bij de meeste producten een maatgarantie
  • u krijgt een levenslange garantie op materiaal en fabricage
  • ieder jaar kunt u bij hen de verlovingsring gratis professioneel laten reinigen en de zettingen laten controleren
  • graveren wordt gratis aangeboden
  • ze bieden de mogelijkheid om een ring helemaal naar uw eigen ontwerp te laten maken

Mocht u dus in hun zeer uitgebreide collectie onverhoopt geen enkel exemplaar vinden dat helemaal naar uw wens is, dan kunt u er dus voor kiezen om een ring naar eigen ontwerp te laten maken. Dan weet u helemaal zeker dat het uniek exemplaar is. Wilt u een huwelijksaanzoek gaan doen en bent u op zoek naar een mooie verlovingsring, dan is Juwelier de Tijd een goede keus.

Meer van Juwelierdetijd.nl

Deel dit bericht op socialmedia

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn