Vuurwerkwinkel uitzoeken

vuurwerk.expert - vuurwerkwinkelHet nieuwe jaar komt er weer aan. Gezellig oliebollen eten met de familie en genieten van een glas champagne en veel gezelligheid. De oudejaarsconference op TV wordt natuurlijk altijd bekeken en als klap op de vuurpijl; het mooie spektakel om middernacht. Je houdt er wel van flink wat geld uit te geven aan een paar mooie pijlen of wat ander siervuurwerk. Veel familieleden doneren graag een klein bedrag zodat er gezamenlijk wat moois gekocht kan worden. Het is elk jaar echter weer lastig naar welke vuurwerkwinkel je moet gaan. Ieder jaar is het assortiment weer anders en zijn de keuzes weer groot. Hoe kies je een goede vuurwerkwinkel? Voor je vuurwerk koopt bij een vuurwerkwinkel loop je in je hoofd een checklist af:

  • Wat is de locatie van de vuurwerkwinkel?
  • Hoe is de winkel aangekleed?
  • Wat zijn de prijzen in de winkel?
  • Wat is het assortiment van de vuurwerkwinkel?
  • Houdt de winkel zich aan nationale regelgeving?

In de eerste plaats kijk je natuurlijk naar de locatie van de vuurwerkwinkel. Je wilt niet het hele land door moeten rijden om op oudejaarsdag je vuurwerk op te halen. Bovendien is er heel vaak een winkel in je omgeving die je helemaal over het hoofd hebt gezien. Vaak zijn er lokale vestigingen van winkels die rond de jaarwisseling ook vuurwerk aanbieden. Met locatie wordt echter niet alleen de stad bedoeld waar de vuurwerkwinkel zich bevindt. Bekijk ook waar de vestiging licht in de stad of het dorp. Een pand aan de rand van de stad is misschien niet de beste optie, omdat hier mogelijk kwalitatief minder goed materiaal wordt verkocht. Hierom is het ook belangrijk om te kijken naar de aankleding van de winkel. Een vuurwerkwinkel moet er altijd goed verzorgd uitzien. Je weet dan dat je de beste kwaliteit producten krijgt. Wanneer het filiaal niet goed is schoongemaakt, slechte verlichting heeft of erg stoffig is dan wordt aangeraden ergens anders naartoe te gaan. Let er ook goed op welke artikelen er in de vitrage liggen. Vaak is hieraan goed af te leiden wat de kwaliteit van de producten zal zijn die je mee naar huis heeft. Wees altijd op je hoede wanneer een winkel helemaal geen etalage heeft. Je hebt geen idee hoe het vuurwerk bij de desbetreffende winkel wordt opgeslagen. Wanneer ze dit niet vooraf laten zien is de kans groot dat de kwaliteit bij thuiskomst tegen zal vallen.

Vuurwerkwinkel; prijzen, assortiment en regelgeving

Ook de prijzen van de winkel zijn belangrijk voor het maken van je keuze. Kijk altijd goed naar de prijzen die de vuurwerkwinkel rekent voor een standaardpakket vuurpijlen of een aantal rotjes. Deze prijzen kunnen variëren van 10 tot 45 euro. Wanneer een winkel een hele lage prijs hanteert is de kans groot dat dit vuurwerk niet van degelijke kwaliteit is. Hetzelfde geldt voor producten die heel duur zijn. Hier wordt geprobeerd om je dure producten aan te smeren die niks extra’s toevoegen of simpelweg niet werken. Het goed bekijken van de prijs van het materiaal is dus handig om te bepalen of dit de vuurwerkwinkel is waar je wilt bestellen. Niet alleen de prijs, maar ook het assortiment is natuurlijk van belang. Er is heel veel vuurwerk te krijgen, in allerlei soorten en maten. Er is knalvuurwerk zoals rotjes en duizendknallers maar er is ook veel siervuurwerk. Niet alleen zijn er diverse soorten vuurpijlen, maar ook zijn er bijvoorbeeld tolletjes, grondbloemen, babypijltjes en nog veel meer. Ook zijn er vaak speciale dozen te krijgen waar een aantal “shots” inzitten. Deze shots staan voor één explosie. Een doos met vijftig shots heeft dus vijftig verschillende explosies. Bekijk voor je bestelt of de vuurwerkwinkel waar je bestelt alles heeft wat je wilt hebben. Het zou zonde zijn nog een keer bij een andere winkel te moeten bestellen om nog enkele producten te halen. Vaak hanteert een vuurwerkwinkel namelijk een minimumbestel bedrag. Je zult dan meer uit moeten geven dan je van te voren had gewild. Tot slot is er nog de kwestie van nationale regelgeving. Een vuurwerkwinkel moet zich houden aan zeer strikte regels met betrekking tot de in- en verkoop van vuurwerk. Wanneer een winkel zich niet aan deze regels houdt zijn zij in de eerste plaats illegaal bezig, maar kun je vaak ook niet zeker zijn van de kwaliteit van het materiaal. Je weet immers nooit zeker of deze producten ook zijn getest of goed zijn behandeld. Wanneer je vuurwerk gaat kopen houdt je dus rekening met de locatie, de aankleding, de prijzen, het assortiment, en de betrouwbaarheid van de vuurwerkwinkel.

Veel winkels in een handomdraai

Wanneer je nog niet besloten hebt waar je gaat bestellen is het handig om meerdere opties te hebben. Er zijn diverse websites die dit werk voor je kunnen doen. Zij geven aan welke vuurwerkwinkels er zijn in een bepaalde regio. Een voorbeeld van een website die dit doet is https://vuurwerk.expert. Op deze website vind je een mooi overzicht van alle locaties bij jou in de buurt. Ook is het assortiment van de winkels te vergelijken en is het vuurwerk eenvoudig te bestellen. Je kiest de vuurwerkwinkel waar je wilt bestellen, geeft dit aan op de website en plaats vervolgens een bestelling. De site gaat dan in overleg met het bedrijf waar je hebt besteld om zo de producten te regelen. Je hebt dus snel en eenvoudig de producten in huis. Wacht dus niet langer en plaats vandaag nog een bestelling!

Meer van vuurwerk.expert

Deel dit bericht op socialmedia

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn