Wat is quercetine?

Er zijn veel middelen die jou kunnen helpen je immuunsysteem te verbeteren en quercetine is daar een van. Het is een middel dat van nature in bepaalde voedingsmiddelen voorkomt, maar je kunt het ook als supplement verkrijgen. Natuurlijk is een gezond eetpatroon een belangrijke stap om je lichaam gezond te houden, maar sommige stoffen, zoals quercetine, kun je ook heel goed extra tot je nemen. Voor een beetje extra ondersteuning van je lichaam en om je immuunsysteem zo sterk mogelijk te houden. 

Waar zit quercetine in?

Zoals gezegd is gezonde voeding natuurlijk altijd van groot belang, ook voor je immuunsysteem. Dat betekent veel groente en fruit, volkoren producten en een goede hoeveelheid noten en peulvruchten. En natuurlijk zo weinig mogelijk bewerkte producten, zoals snoep, koek en andere snacks. Via je voeding krijg je dan al redelijk wat quercetine binnen. Maar welke voedingsmiddelen bevatten hier nu veel van? Je kunt dan denken aan:

  • zoete aardappel, ook wel bataat genoemd
  • dille
  • zwarte pruimen
  • boerenkool
  • rode uien

Als je deze voedingsmiddelen regelmatig op het menu hebt staan, dan krijg je via je eten dus al redelijk wat van deze belangrijke voedingsstof binnen. Waarom is het nu zo belangrijk om dit voldoende tot je te nemen? Dat is belangrijk omdat quercetine behoort tot de bioflavonoïden en deze polyfenolen hebben een erg sterke werking als antioxidant. Antioxidanten hebben verschillende werkingen in ons lichaam. Zo zorgen ze voor een vermindering van symptomen van allergieën, ze hebben een ontstekingsremmende werking en ze verminderen de werking van histamine. Daarnaast zorgen ze dus voor een verbetering van je immuunsysteem en van je afweersysteem, waardoor virussen, infecties en verkeerde bacteriën afgeremd worden en je weerstand verhoogd wordt. Je merkt dus wel dat het belangrijk voor je gezondheid is om dagelijks voldoende quercetine tot je te nemen, dit kan echt veel positieve effecten hebben!

Supplement of voeding?

Zoals gezegd is het dus zeker mogelijk om via je voeding al heel wat quercetine tot je te nemen en een gezond voedingspatroon is om meerdere redenen van groot belang voor je gezondheid. Dat neemt echter niet weg dat het niet verkeerd kan zijn om sommige stoffen extra aan te vullen door het nemen van supplementen. Je kunt dit het hele jaar door doen, maar je kunt dit ook seizoensgebonden doen, op die momenten in het jaar dat jouw weerstand laag is of dat je last hebt van allergieën. Wil jij een supplement met deze stof slikken om jouw lichaam extra ondersteuning te geven? Ga dan naar Natural Quercetine, zij bieden een uitstekend supplement hiervoor aan. In dit supplement wordt deze stof gecombineerd met vitamine C, zink, vitamine K2 en vitamine D3. Dit zijn allemaal stoffen die een bewezen gunstig effect hebben op ons immuunsysteem en onze weerstand. Zo kun jij je afweersysteem zo goed mogelijk krijgen, waardoor je minder vaak ziek zult worden of last zult hebben van allergieën. Het middel is bovendien volledig veganistisch, dus ook vegetariërs en veganisten kunnen het zonder problemen gebruiken. Dat maakt dit supplement van Natural Quercetine voor heel veel mensen tot een uitstekende ondersteuning voor hun gezondheid.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn