Asbest en sloopmelding

Wanneer we een woning of pand kopen dan is het misschien wel onze grootste nachtmerrie wanneer we moeten concluderen dat er asbest in het pand zit. Soms weten mensen of bedrijven die panden opkopen dat er asbest in het dak zit en deze bedrijven houden daar dan rekening mee bij de aankoop, maar het grootste deel van de mensen wordt er door verrast en dat is bepaald geen leuke verassing. Asbest is gevaarlijk en moet verwijderd worden, het liefst zo snel mogelijk. Het eerste wat u moet doen is een sloopmelding maken wanneer u ontdekt dat er asbest in het dak zit en u dit zo snel mogelijk wilt laten verwijderen. De partij die het asbest in het dak zal inventariseren, inspecteren en verwijderen heeft namelijk altijd een sloopmelding nodig alvorens het aan de slag kan met het verwijderen van het asbest. Asbest is – in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken – een natuurlijke stof. Het wordt gewonnen in verschillende landen en daarna verwerkt. Omdat het wordt verwerkt is het moeilijk om te zien met welk soort asbest u te maken heeft, want tijdens het bewerken van het asbest vervaagt of verdwijnt de kleur van het asbest die het normaal gesproken mogelijk maakt om in een oogopslag te zien met wat voor soort asbest we te maken hebben. Na de sloopmelding wordt er een inventarisatie gedaan van het asbest en het soort asbest dat zich in het dak bevindt. Op die manier weet het bedrijf dat het asbest na de sloopmelding zal verwijderen hoe het verwijderd dient te worden. Er wordt een plan gemaakt. In de meeste gevallen kan het asbest binnen enkele dagen van het dak worden verwijderd na sloopmelding. Vaak wordt er ook direct een nieuw dak geplaatst dat vrij is van asbest. Best Vision:

  • kan de situatie van uw dak inspecteren
  • kan de situatie van uw dak inventariseren
  • kan asbest van het dak verwijderen
  • kan u bedienen van advies op maat
  • is flexibel, kundig en helpt u graag

Sloopmelding maken

Het is heel erg belangrijk dat u zich bewust bent van het feit dat u asbest in het dak heeft wanneer dit het geval is. Want het inademen van de stof kan op de lange termijn grote problemen veroorzaken en zelfs dodelijk zijn. Het kan ziektes veroorzaken aan de luchtwegen en kanker die vaak ongeneselijk is. Sloopmelding maakt u dan ook direct nadat u weet dat er zich asbest in het pand bevindt. Wij vinden het heel erg belangrijk om te vermelden dat het maken van sloopmelding altijd wordt gedaan voor de inventarisatie van het asbest. Bij wie kunt u terecht voor het laten verwijderen van asbest? Dat zijn een aantal verschillende partijen, maar de beste partij waar u terecht kunt voor het laten verwijderen van asbest is toch wel Best Vision. Dat heeft een aantal redenen. Ten eerste hebben wij vele jaren ervaring wanneer het gaat om het laten verwijderen van asbest van het dak. Daarnaast is het zo dat wij ons personeel zelf opleiden en al onze mensen delen dus onze kennis van jaren. Om asbest op een veilige manier van het dak te verwijderen moeten er een aantal zaken goed worden geregeld en dat zijn het in huis hebben van de juiste certificaten. De overheid heeft namelijk verschillende regels opgesteld die moeten bijdragen aan de veiligheid en daarom is het als bedrijf dat asbest verwijdert absoluut noodzakelijk dat de juiste certificaten in huis zijn.

Best Vision

Maak sloopmelding wanneer u er weet van heeft dat asbest zich in uw pand bevindt. Asbest kent verschillende soorten die van elkaar verschillen in structuur. Best Vision heeft de kennis, de materialen en de ervaring in huis om na een sloopmelding snel te kijken wat de beste mogelijkheden zijn en ook kunt u altijd bij ons aankloppen als u graag advies op maat wilt over de situatie van het dak. Als bedrijf streven wij er altijd naar om onze kennis en ervaring met elkaar te verbinden en u op deze wijze na een sloopmelding optimaal van dienst te zijn. Wij bieden u niet alleen de beste diensten een, maar ook zeer scherpe prijzen. Wanneer asbest gebonden is, zoals in alle gevallen wanneer het zich in daken bevindt, kan er in principe niet gesproken worden van een acuut gevaar, maar desalniettemin zal er wel sloopmelding moeten worden gedaan, want er is wel kans dat de gebonden stand overgaat in een losse stand. Losse asbestvezels kunnen verstrikt raken in de luchtwegen. Er kunnen verschillende ziektes ontstaan als gevolg van het inademen van asbest zoals asbestose, longkanker, pleuraverdikking en mesothelioom. Wanneer wordt u nu eigenlijk ziek van asbest of met andere woorden; ‘hoeveel asbest moet een mens inademen om daadwerkelijk ziek te worden?’ Dat is een goede vraag waar we niet heel makkelijk een antwoord op kunnen geven omdat de ene mens sterker en sneller reageert dan de ander. Natuurlijk is het zo dat hoe langer een mens bloot werd gesteld aan de vezels bijvoorbeeld tijdens zijn werkzaamheden, hoe groter de kans wordt dat hij ziek wordt. In Engeland werd asbestose als erkende ziekte omschreven. En ook in Nederland gebeurde dit in de jaren dertig. Mocht u meer willen weten over hoe wij te werk gaan of wilt u dat wij u van advies bedienen op basis van uw situatie, dan is het verstandig om even contact op te nemen met een van onze medewerkers.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn