E-sigaret

Welkom op onze website. Onze site staat geheel in het teken van de e-sigaret. Misschien hebt u ze weleens gezien in de kroeg, op een feestje of op het werk. Wist u dat het geoorloofd is om in het openbaar en in publieke ruimtes een e-sigaret te roken? Dat klinkt misschien tegenstrijdig met de huidige wetgeving op het gebied van tabak. Zoals u misschien wel weet is het een aantal jaren verboden om te roken in bars, cafés en restaurants. Veel clubs en discotheken hebben hier behoorlijk onder geleden. Zeker de kleinere cafés met een vaste klandizie zagen dit met lede ogen aan. Het heeft zelfs een aantal cafés de kop gekost. Er moesten veel veranderingen doorgevoerd worden zoals de bouw van een aparte rookruimte met een degelijke ventilatie. Ook op het werk is dit al bijna een decennium het geval. In de pauze roken? Dan gaat u maar in de rookruimte staan. We zien het overal om ons heel gebeuren, zelfs op het perron waar u rustig staat te wachten op de trein of de bus wordt men vriendelijk verzocht om binnen de afgelijnde kaders te staan als men graag een sigaret op wil steken. En dat vinden wij een groot goed want het is nu eenmaal een gevaarlijke hobby. Niet alleen voor uzelf maar ook voor niet-rokers. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat roken kankerverwekkend is. Zowel voor actieve als voor passieve rokers loopt u dit gevaar. Dankzij de e-sigaret vermindert u dit gevaar aanzienlijk want de e-sigaret bevat vele malen minder nicotine dan een normale sigaret, pijp of sigaar. Een bijkomend voordeel is dat het geen teer en koolstofmonoxide bevat. Dit zijn stoffen die u toch zeker niet binnen moet krijgen! Uw longen zijn geen weg die geasfalteerd moet worden. Maar dat is wel waar u mee bezig bent. Een verslaving is in principe al een teken dat er iets goed mis is in uw leven. Helaas worden een aantal verslavingen gedoogd in de huidige cultuur. Het wordt beschouwd als de normaalste zaak van de wereld maar het blijft een feit dat roken slecht is voor de volksgezondheid.

De e-sigaret brengt u van de nicotine af

U wilt vast en zeker gezond oud worden. U wilt uw kinderen en kleinkinderen zien opgroeien. En u wilt zelf weinig leed hebben van het ouder worden an sich. Dankzij het gebruik van een e-sigaret zet u een stap in de goede richting. U kunt met de e-sigaret uw rookgedrag afbouwen. Hebt u als goede voornemen om te stoppen met roken of kent u anderen om u heen die dit voornemen al tijden hebben? Merkt u dat ze het niet zo lang volhouden, puur vanwege de verslavende werking van nicotine? Geef hen dan eens een e-sigaret cadeau. Een zeer geschikt en origineel cadeau voor de feestdagen. Vergeet niet om ook een e-sigaret voor uzelf te kopen als u toch bezig bent. De e-sigaret bevat vele malen minder nicotine dan een reguliere sigaret en de rook die vrijkomt is niets anders dan waterdamp. Dat maakt het voor omstanders een ongevaarlijk product zodat mensen niet in de dampen van tabak hoeven te staan om met u te spreken. En voor u heeft het veel meer voordelen ten opzichte van het roken van sigaren en sigaretten:

  • Het belangrijkste argument om een e-sigaret te gebruiken is dat u hiermee gezonder zult worden. Hopelijk komt u door het nicotinegebruik langzaam terug te draaien naar nul helemaal van uw nare gewoonte af!
  • Ook is het vele malen goedkoper. Rookte u aanvankelijk een pakje sigaretten per dag? Dan kost u dat klauwen vol met geld. Mede doordat de overheid de prijzen telkens verhoogt. Een e-sigaret is een eenmalige aanschaf en u kunt behoorlijk lang met de filters doen.
  • Een extra voordeel is het feit dat u overal uw e-sigaret mag gebruiken. Nooit meer buiten staan in de kou omdat u nu eenmaal niet zonder nicotine kan. Dat is verleden tijd. U kunt gewoon in de bar of op het werk in de pauze in de kantine blijven. Mensen om u heen zullen het enkel toejuichen.

Vapen heeft de toekomst

Het roken van de e-sigaret wordt ook wel vapen genoemd. Dit classy woord is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten, het land waar de e-sigaret is ontwikkeld in 1967. Maar over het algemeen wordt aangenomen dat de huidige e-sigaret, zoals wij hem gebruiken, op de markt is gezet door een Chinese apotheker. Maar liefst 40 jaar na de originele uitvinding! De huidige e-sigaret ziet er dan ook heel anders uit. De e-sigaret is eenvoudig op te laden en kan vervolgens de hele dag mee. U kunt er diverse smaakjes in doen. Bent u een beginnende roker van deze elektronische sigaret? Houdt dan het nicotinegehalte in de gaten. Het is verstandig om er wel wat verslavende stof in te houden want ineens “cold turkey” stoppen met roken is erg zwaar en u kunt er ernstig ziek van worden. Rustig afbouwen is het devies, dan merkt u dat u op den duur ook andere smaakjes kunt roken zoals vruchten en tabakssmaak zonder toegevoegde nicotine. Klinkt u dit allemaal als muziek in uw oren en wilt u het eens gaan proberen? Neemt u dan met ons contact op. Wij helpen u graag bij de aanschaf van uw eigen e-sigaret. Er zijn diverse e-sigaretten. Zo zijn er types die oplichten als u er een trekje van neemt. Ook zijn er antikettingrooksigaretten. Als u voor de zoveelste keer wilt “vapen” op een dag dan schakelt deze versie zichzelf uit. Succes met stoppen met roken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn