Happy Goat biologische geitenkaas

Happygoat - Happy goatHoudt u van geitenkaas en eet u het liefst zoveel mogelijk biologisch? Dan zijn de producten van Happy Goat een uitstekende keus voor u. Een groot voordeel van de biologische veehouderij is dat deze beter is voor zowel mens als dier en dat ook de natuur hier gebaat bij is. Wist u bijvoorbeeld dat medicijngebruik bij deze dieren aan strikte voorwaarden moet voldoen en dat de geitenmelk niet gebruikt mag worden als er bepaalde medicijnen gegeven zijn? Door te kiezen voor de producten van Happy Goat, kiest u er dus voor dat u zelf niet via uw voeding restanten van medicijnen, zoals antibiotica, binnen krijgt. Dit is voor uw eigen welzijn natuurlijk wel zo prettig. Ook voor het welzijn van de geiten is het natuurlijk fijn dat zij op een biologische boerderij mogen wonen. Dit betekent bijvoorbeeld dat zij veel meer ruimte hebben en dat zij de kans krijgen om naar buiten te gaan. Deze beestjes kunnen wel tegen een stootje en zij zijn dan ook zeker in hun sas als zij regelmatig lekker in de wei kunnen lopen. De werkwijze van Happy Goat is ook goed voor de natuur, er worden immers geen gifstoffen op het land gebruikt, waardoor de bodem gezonder blijft en er een meer diverse grondbegroeiing kan ontstaan. Door het kopen van de biologische geitenkazen van Happy Goat, stimuleert u dus het produceren van voedingswaren die rekening houden met mens, dier en natuur. En daar worden we allemaal natuurlijk blij van. De slogan van Happy Goat is daarom ook niet voor niets ‘Spread the goodness!’. Met hun smeerbare kazen kunt u de wereld voor uzelf en voor andere bewoners van deze aarde een beetje beter maken. Reden genoeg dus om juist voor de producten van dit merk te kiezen.

Producten van Happy Goat

We weten nu dus dat Happy Goat biologische geitenkazen maakt, maar voor wat voor soort varianten kunt u nu bij hen terecht? Zij maken momenteel enkel smeerbare kaasjes en wel in drie verschillende smaaksoorten:

  • naturel
  • honing en vijg
  • kruiden

Al deze drie verschillende smaken zijn natuurlijk een fantastische toevoeging aan uw kaasplankje, als zachte smaak naast andere kaassoorten met een wat scherpere smaak. Of u gebruikt ze gewoon bij de borrel, om heerlijk op een toastje te eten bij een fantastisch glas wijn of een bijzonder biertje. Daarvoor zijn de producten van Happy Goat absoluut uitstekend geschikt. Doordat ze zo goed smeerbaar zijn, zijn ze echter ook heel goed te gebruiken op brood. U kunt natuurlijk gewoon een boterham roosteren en daar wat geitenkaas in uw favoriete smaakvariant opsmeren, maar u kunt het ook combineren met andere ingrediënten. Bijvoorbeeld met walnoten en honing, een echte klassieker. Met de kazen van Happy Goat kunt u heel veel verschillende kanten op, dat bewijzen de verschillende recepten die u op hun website kunt vinden wel. U kunt ze bijvoorbeeld ook heel goed verwerken in een heerlijke salade of ze eens gebruiken op een beschuitje, gecombineerd met bijvoorbeeld verse aardbeien. Of wat dacht u van het gebruiken van een kaasje van Happy Goat in de lasagne? De mogelijkheden zijn echt eindeloos! Zoals gezegd kunt u op hun website verschillende recepten vinden, maar als u een beetje zoekt op internet kunt u vast nog meer heerlijke recepten met geitenkaas ontdekken. Belangrijk om te weten is dat de kazen van Happy Goat niet alleen biologisch zijn, maar dat ze ook vegetarisch en glutenvrij zijn. Voor het bereiden van de kazen wordt namelijk alleen geitenmelk gebruikt en wat zuursel en vegetarische stremsel. Ook voor vegetariërs zijn deze producten dus geschikt en ook mensen met een glutenintolerantie of een glutenallergie kunnen naar hartenlust van hun producten genieten!

Dit maakt de kaas anders

De geitenkazen van Happy Goat zijn niet alleen anders omdat ze biologisch, vegetarisch en glutenvrij zijn, ze dragen ook bij aan een betere wereld omdat de dieren gehouden worden op een zorgboerderij. De 500 geiten die op de boerderij leven, worden iedere dag met aandacht en zorg verzorgd door mensen die zelf wat meer zorg nodig hebben. De eigenaren van de boerderij van Happy Goat geven dus niet alleen de dieren een beter leven, ze zorgen er ook voor dat mensen met een zorgvraag een fijne werkplek hebben. Het werken met dieren geeft deze mensen vaak veel rust en zij gaan zich hier zeker beter door voelen. Daarnaast geeft het hen een taak en voelen zij zich daardoor nuttig en waardevol. Erg belangrijk dus! Bij de boerderij van Happy Goat is een appartementencomplex gebouwd waar de werknemers de mogelijkheid geboden wordt om te wonen. Zo krijgen zij de kans om buiten de stad te wonen en heerlijk te genieten van de rust van het platteland en de natuur. Dat dit een succes is, blijkt wel uit het feit dat de zorgboerderij inmiddels meer dan twintig jaar bestaat. De werknemers waarderen hun werk zeer en het blijkt een concept te zijn dat voor zowel mens als dier goed uitpakt. Als u een geitenkaas koopt van Happy Goat, dan zorgt u er daarmee dus voor dat geiten een beter leven krijgen, met veel ruimte, en dat mensen met een zorgvraag een fijne baan hebben en een prettige plek om te wonen. Daarnaast zijn de kazen ook gewoon heel erg lekker! Bent u op zoek naar een heerlijke biologische, glutenvrije en vegetarische geitenkaas en wilt u graag de wereld iets mooier maken? Kies dan voor Happy Goat!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn