Een groots boekhoudprogramma voor een kleine organisatie

Sinds enkele jaren ben ik actief als kapper in Utrecht en ik heb inmiddels een vaste klantenbestand en enkele kappers in dienst die mij ondersteunen in het werk. Dat mijn zaak succesvol is geworden heb ik onder andere te danken aan het feit dat ik mijn boekhouding altijd op orde heb gehouden. Dit heb ik kunnen doen dankzij mijn boekhoudprogramma van Offective. Mijn boekhoudprogramma stelt mij in staat om mij te richten op mijn zaak en de boekhouding daarnaast grotendeels zelf te doen. Ik werk daardoor de hele dag mee in de salon en ben aan het einde van de dag minimale tijd kwijt aan de boekhouding dankzij dit boekhoudprogramma. Het is een fantastisch middel dat mij veel tijd en zorgen bespaart.

Het boekhoudprogramma is gedeeld met mijn accountant

Via offective.nl heb ik informatie ingewonnen over het boekhoudprogramma dat zij bieden en ik heb daarbij gemerkt dat door al deze informatie het gebruik van dit boekhoudprogramma heel eenvoudig is gebleven. Ik heb nu altijd:

  • Inzicht in mijn financiën
  • Een overzicht van alle facturen
  • De bankmutaties staan duidelijk in beeld
  • Personeelskosten worden direct verwerkt
  • Alles wordt direct goed bijgehouden voor de jaarcijfers

Het voordeel van dit boekhoudprogramma is dat ik het direct heb kunnen delen met mijn boekhouder. Hij heeft altijd en overal inzicht en kan meekijken met de actuele cijfers. Hierdoor kunnen we niet alleen eenvoudig alle belastingzaken regelen, maar dit stelt mijn accountant ook in staat om mij van advies te voorzien in mijn manier van zaken doen. Ik ben natuurlijk maar een kleine ondernemer en als kapper is knippen mijn expertise. Ik heb mij nooit bezig gehouden met het idee wat er nodig is om een eigen zaak te starten. Ik ben gewoon gestart, maar gaandeweg ben ik wel uitgegroeid tot een kapsalon met personeel die zes dagen in de week open is. We maken lange dagen en het is soms best aanpoten om bij te blijven, want we hebben inmiddels een goede naam opgebouwd. Ik heb dus weinig tijd om met mijn accountant te gaan zitten en hem eerst te vertellen hoe alles ervoor staat, zodat hij aan de hand daarvan mij de hulp kan bieden om mijn zaak aan te sturen. Ik kan dankzij mijn boekhoudprogramma hem direct inzicht verschaffen, waardoor we dat deel van ons gesprek kunnen overslaan. Dit kost hem minder tijd, waardoor het mij ook minder kost om hem in te schakelen. Het mes snijdt daardoor aan twee kanten en dat is voor mij erg voordelig. Daarnaast hebben we met het boekhoudprogramma een overzicht van alles wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Ik kan dagelijks alle informatie uit ons kassasysteem halen en dat zet ik er eenvoudig in. Je maakt zo gemakkelijk de balans op, zet dit tegenover de kosten, alle facturen die betaald moeten worden, de salariskosten van het personeel, et cetera. De facturen kunnen op die manier eenvoudig betaald worden en het boekhoudprogramma genereert met maar één klik op de knop een rapportage die inzicht geeft in alles wat ik op dat moment maar wil weten uit mijn boekhouding.

Zeer goede ondersteuning

Offective, de leverancier van dit boekhoudprogramma, is een erg prettige organisatie om mee samen te werken. Zij begrijpen hoe druk het bestaan is van een ondernemer van mijn kaliber en als ik een keer ondersteuning nodig heb, dan krijg ik die ook met volle aandacht voor mijn vraag of probleem. Ik word altijd heel vriendelijk geholpen en ben er op die manier van verzekerd dat ik altijd, waar ik ook maar ben, mijn financiën op deze manier kan regelen. Ik zou niet meer zonder dit programma willen werken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn