Een huis verkopen: wat komt er allemaal bij kijken?

Een huis verkopen is een lastige klus, waar veel bij komt kijken. Een makelaar kan hulp bieden bij een huis verkopen. Kort gezegd zijn makelaars experts van de huizenmarkt, die voor normale mensen moeilijk te doorgronden is. Hier horen marketing-, onderhandelings- en administratieve diensten bij. De functie van een makelaar is te bemiddelen tussen de koper en de verkoper van een huis. Er bestaan daarom makelaars voor de koper, welke aankoopmakelaars worden genoemd, en voor de verkoper, welke verkoopmakelaars heten. Een huis verkopen gaat met de verkoopmakelaars. Deze leveren verschillende diensten. Zo kunnen ze het marketinggedeelte verzorgen, waarbij ze advertenties voor u zetten, brochures maken en ervoor zorgen dat uw huis op de juiste websites, in kranten en andere media verschijnt. Een andere dienst van verkoopmakelaars is helpen bij onderhandelen. Hierbij proberen ze de maximale verkoopprijs overeen te komen met de koper, binnen alle andere criteria die de verkoper aan de verkoop stelt. Zo kan bijvoorbeeld de tijdsduur tot de verkoop voor de ene verkoper een belangrijk criterium zijn (het huis moet zo snel mogelijk verkocht worden), maar kunnen andere bepalingen zoals de aanwezigheid van asbest een belangrijk punt zijn bij het andere huis verkopen. Tot slot kan een makelaar helpen het voorlopige koopcontract op te stellen, waar bepaalde eisen aan zitten die de leek niet kent. Omdat al deze taken nodig zijn om een huis te verkopen maar moeilijk te verrichten zijn zonder makelaar is het raadzaam om er een in te schakelen.

Uw huis verkopen met de juiste makelaar

Wilt u uw huis verkopen, dan is het handig daar een gepaste makelaar voor te vinden. Het vinden van de juiste makelaar in uw regio is echter vaak lastig. Dit komt voornamelijk doordat er een groot aanbod van makelaars is. Deze werken op verschillende manieren en hanteren uiteenlopende tarieven. U wilt natuurlijk tegen de hoogste kwaliteit en de laagste prijs uw huis verkopen, maar vaak ontbreekt een goed overzicht van de beschikbare makelaars in uw buurt. Een lage prijs betekent natuurlijk dat u minder geld kwijt bent aan de makelaar, maar indien een goedkopere makelaar minder goed is dan een duurdere, kunt u in sommige gevallen beter iets meer betalen. Makelaars verschillen namelijk in kwaliteit, en daarmee in de verkooptijd en in de verkoopprijs van uw huis. Om die reden kan het soms lonen om een duurdere makelaar in te schakelen. Dit is echter niet altijd het geval. Het is daarom verstandig om de verschillende makelaars in uw regio te vergelijken op prijs en kwaliteit. Helaas is het aanbod van makelaars echter vaak moeilijk te doorgronden. Dit komt doordat een helder overzicht van de beschikbare bedrijven ontbreekt. Op de website van Verkoopmakelaaroffertes.nl kunt u deze nu wel vergelijken. Wij beschikken over een uitgebreid overzicht van makelaars in elke regio van Nederland, waarbij wij gebruik maken van offertes. Wij kunnen deze offertes direct naar u toesturen. Op deze manier kunt u gemakkelijk zelf de prijs en kwaliteit van deze bedrijven zelf vergelijken, in uw eigen tijd. Hierbij kunt u de makelaars beoordelen naar uw eigen eisen en voorkeuren, zonder lang te moeten zoeken. De eerste stap van een huis verkopen, het vinden van de geschikte makelaar, wordt daarmee een stuk makkelijker.

Hoe wij u verder helpen

Een huis verkopen gebeurt niet zomaar, dat weten wij als geen ander. Het is vaak al lastig genoeg geweest om tot deze keuze van verkoop te komen. Vervolgens wilt u natuurlijk uw huis verkopen met de hulp van de meest geschikte makelaar. Welke dit moet zijn is echter een nieuw lastig keuzeproces. Wij proberen deze gemakkelijker te maken door u snel de informatie te geven die u nodig hebt. Zo kunt u snel bezig met daadwerkelijk uw huis verkopen, en verspilt u minder tijd aan zoeken. Wij doen dit op de volgende manier: indien u geïnteresseerd bent in onze service kunt u op onze website een vergelijkingsformulier invullen. Met dit formulier krijgen wij inzicht in uw eisen en kunnen we achterhalen welke makelaars het best bij u, uw huis en uw situatie passen. In het formulier staan bijvoorbeeld vragen over de woning en over uw voorkeur wat betreft werkwijze van de makelaar. Ook het belang dat u hecht aan lage kosten versus hoge kwaliteit wordt in het formulier meegenomen. Nadat u het formulier heeft toegestuurd bekijken wij welke makelaars het beste passen bij uw huis verkopen. Hierbij maken wij een selectie van de 4 meest geschikte bedrijven die werkzaam zijn in uw regio. Wij benaderen deze bedrijven met de vraag of zij een offerte naar u door kunnen sturen. Een offerte is een officieel voorstel van de makelaar om voor een bepaald tarief bepaalde diensten te verrichten. Vervolgens kunt u met één of meerdere makelaars persoonlijk kennis te maken. U kunt er op ieder moment voor kiezen om op de offerte in te gaan, of om deze af te wijzen. Gebruik maken van Verkoopmakelaaroffertes.nl is namelijk volledig vrijblijvend. Bovendien sturen wij de offertes gratis naar u toe. Indien u vragen heeft over onze werkwijze kunt u op werkdagen telefonisch contact met ons opnemen, en buiten werktijden vragen stellen via het contactformulier op onze website. Op deze manier proberen wij makelaars en mensen die een makelaar zoeken bij elkaar te brengen. Hierbij staat kwaliteit van zowel de offertes als van de aanvragen bij ons centraal. Uw huis verkopen zal hier een stuk gemakkelijker en effectiever verlopen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn