Het belang van goede bouwlogistiek 

Waarom is goede bouwlogistiek eigenlijk zo belangrijk? Veel bouwprojecten vinden tegenwoordig in stedelijke gebieden plaats. Dat betekent dus dat materiaal, gereedschap en machines naar de stad vervoerd moeten worden en weer terug. Bouwplaatsen in stedelijke gebieden zijn meestal klein en moeilijk bereikbaar. Dit kan voor problemen zorgen als uw logistiek niet in orde is. BouwAanvoerders kan u helpen met slimme bouwlogistiek om uw bouwproject zo soepel en gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen. 

BouwAanvoerders helpt u met slimme bouwlogistiek 

Zoals u kunt zien, is het dus verstandig om uw bouwlogistiek in orde te hebben alvorens u aan een groot bouwproject begint. BouwAanvoerders kan u helpen met slimme bouwlogistiek om uw project zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. Een goede logistiek is immers bevorderlijk voor uw bouwproject. Zo voorkomt u dat gereedschap en materiaal te laat of niet op de juiste plek aankomt, wat weer leidt tot vakmensen die niet verder kunnen met hun werk. Ook voorkomt u hiermee dat omwonenden last hebben van uw project en dat de gemeente het laat afweten. Daarnaast zorgt een goede bouwlogistiek er tevens voor dat u kosten kunt besparen. U kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat het vervoer van materieel en andere benodigdheden slimmer wordt geregeld, waardoor er minder vrachtverkeer van en naar de bouwplaats nodig is. Dit zorgt ervoor dat u minder hoeft uit te geven aan de vervoerders en u draagt daarmee ook bij aan minder vervuiling en een beter leefbare omgeving. BouwAanvoerders kan u op meerdere manieren helpen uw bouwlogistiek te verbeteren: 

  • Geavanceerde ICT tools  
  • Slimme HUB’s 
  • Innovatieve hulpmiddelen 
  • Actuele kennis en inzichten 

Er zijn dus genoeg manieren om uw logistiek te verbeteren en op een slimme manier in te zetten. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van de geavanceerde ICT tools van BouwAanvoerders. Met deze tool kunt u uw logistiek zelf coördineren en bewaken. Dit kan de tool ook voor een groot deel automatisch voor u doen. U krijgt hiermee snel een duidelijk inzicht in de logistiek van uw bouwproject. Deze tool kunt u gebruiken om de logistiek te plannen van en naar de bouwplaats. Tevens kunt u hiermee ook alles monitoren, zodat u precies in de gaten kunt houden of het bouwverkeer volgens plan loopt. Naast technische innovatie zorgt BouwAanvoerders ook voor duurzaamheid als het om bouwlogistiek gaat. Wat voor impact denkt u dat het bouwverkeer heeft op het klimaat? Alle vrachtwagens en busjes die op en neer rijden van en naar de bouwlocatie zorgen immers voor een hoge uitstoot van kooldioxide. Daarnaast hebben al die vrachtwagens en busjes natuurlijk ook brandstof nodig. Fossiele brandstoffen worden steeds schaarser en daardoor ook steeds duurder. Het zou dan ook enorm zonde zijn als u onnodige extra kosten maakt door het gebruik van extra brandstof daar waar dat niet nodig is. BouwAanvoerders kan u ook bij deze kwesties helpen. De Green Deal bouwlogistiek van BouwAanvoerders zorgt ervoor dat u kosten kunt besparen en gelijk ook duurzamer te werk kunt gaan door het efficiënt gebruiken van materialen en het gebruiken van duurzaam vervoer. Zo draagt u een steentje bij aan een duurzamere economie. 

Neem contact op voor meer informatie 

Als u ook geïnteresseerd bent in een slimmere bouwlogistiek voor uw volgende bouwproject, neem dan contact op met BouwAanvoerders. Kijk op bouwaanvoerders.nl voor meer informatie en bekijk wat BouwAanvoerders allemaal voor uw project kan betekenen. U kunt via de site of telefonisch contact opnemen met een van de experts. BouwAanvoerders kan u zowel in de ontwerpfase als de aanbestedingsfase voorzien van deskundig advies over uw logistiek. Neem contact op en u kunt gelijk bespreken welke aanpak voor u het beste is. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn