Hoe belangrijk is jouw voorruit vervangen?

Hoe belangrijk is jouw voorruit vervangen?Barsten in de voorruit van jouw voertuig kunnen om verschillende redenen optreden en kunnen vervanging van de voorruit vereisen. Een klein steentje dat de voorruit raakt op de juiste snelheid is voldoende. Zo viel er misschien een klein steentje uit de kiepwagen waar je achter reed op de snelweg en nu heb je een kleine stervormige barst. De scheur is laag, aan de zijkant, en niet echt van invloed op je vermogen om veilig te rijden. Maar wanneer je deze barst onbehandeld laat, kan zelfs de kleinste scheur problemen veroorzaken. Ten eerste is het waarschijnlijk dat je auto niet door de keuring raakt. En als een politieagent je ziet rijden en voelt dat je voorruit onveilig is, krijg je waarschijnlijk een boete. Je kunt kleine barstjes zelf repareren met een reparatiekit op basis van hars, maar dit zal niet genoeg zijn voor grote scheuren. Barsten in de voorruit kunnen ook de ruitenwisserbladen en het frame van de voorruit beschadigen. Hoewel je misschien je voorruit niet hoeft te vervangen, kan dat vaak je enige optie worden als je te lang wacht en het probleem zich verspreidt.

Is het veilig om zelf mijn voorruit te vervangen?

Het hebben van een voorruit zonder barsten in jouw wagen is essentieel voor veilig rijden. Als je de barsten in jouw voorruit niet kunt herstellen, is de voorruit vervangen de volgende stap. We raden ten zeerste aan om een ​​professional in te schakelen om de voorruit te vervangen. Dit is echt de enige manier om ervoor te zorgen dat je veilig op de weg blijft. Omdat een voorruit vervangen moeilijk is en omdat het belangrijk is dat het correct wordt gedaan, is het bijna onvermijdelijk om een professional te raadplegen (tenzij je uiteraard een opleiding hebt genoten!). Als het verkeerd wordt uitgevoerd, kan de voorruit tijdens het rijden onveilig en onstabiel zijn en kan het gevolg catastrofaal zijn. Neem ook contact op met jouw verzekeringsmaatschappij. Het is mogelijk dat zelf de voorruit vervangen voor problemen kan zorgen met jouw autoverzekering, omdat dit een taak is die doorgaans door professionals wordt uitgevoerd. Een ander ding om te overwegen is dat als je auto vrij nieuw is en nog steeds onder garantie valt, dat zelf de voorruit vervangen de garantie ongeldig kan maken.

Blijf Veilig

Moet jouw voorruit vervangen worden? Maak dan vandaag nog een afspraak online via de pagina www.abcautoglas.nl. Ten eerste komen ze naar je toe en ten tweede, er wordt zelfs voor je uitgezocht of jouw autoverzekering de voorruit vervangen vergoedt. Helemaal gratis! Voordat je jouw voorruit laat vervangen of het glas van de gehele autoruit verwisselt, zijn er enkele dingen die je kunt doen om er zeker van te zijn dat je zo veilig mogelijk blijft. 

  • Zorg ervoor dat de barst jouw zicht niet verstoort en rijd niet als dat wel het geval is!
  • Leg een stuk doorzichtige tape over de barst om vuil en water tijdelijk buiten te houden. 
  • Vermijd extreme hitte of kou; direct zonlicht of het gebruik van jouw ontdooier of airconditioner.
  • Zorg ervoor dat je op wegen rijdt die jouw auto niet te veel doen stuiteren.
  • Beweging van links naar rechts en van boven naar beneden kan ervoor zorgen dat de barst zich uitbreidt.
  • Laat jouw voorruit vervangen bij ABC, waar zorg en service hoog in het vaandel staat
  • Je wordt hier op jouw wenken bediend! 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn