Maak gebruik van een uithuisplaatsing advocaat

Een probleemgezin kan op uiteenlopende manieren ontstaan en zich uiten. Uiteraard hoort daar kindermishandeling bij, zowel lichamelijk als emotioneel. Maar een probleemgezin kan ook veroorzaakt worden door een verslaafde ouder of kind. Het is namelijk niet altijd de schuld van de ouder wanneer een probleemgezin ontstaat. Een van de kinderen kan net zo goed de oorzaak zijn en dat is ook zeker iets om altijd in gedachten te houden. Vaak wordt er bij (de extreme vormen van) probleemgezinnen besloten om het kind uit huis te plaatsen. Dit kan in drie verschillende mogelijkheden:

  • Uithuisplaatsing
  • Ondertoezichtstelling (OTS)
  • Spoed-uithuisplaatsing

Oogt de situatie niet zeer extreem of ernstig of weet de rechter nog niet precies waar hij of zij zijn beslissing op moet baseren? Dan wordt er vaak gekozen voor het tweede, ondertoezichtstelling. Het gezin wordt dan door een specialist in de gaten gehouden. Hij of zij komt regelmatig langs om een oogje in het zeil te houden en er wordt gesproken met de verschillende gezinsleden, zowel samen als apart. Aan de hand van de bevindingen die via deze weg gedaan worden, kan er dan eventueel gekozen worden voor uithuisplaatsing. Ben jij het oneens met deze beslissing? Dan kun je met behulp van een uithuisplaatsing advocaat dit aanvechten. De uithuisplaatsing advocaat heeft de juiste kennis in huis om jou verder te helpen. Hij of zij kan samen met jou kijken naar de situatie die er gaande is en aan de hand daarvan bepalen of je sterk staat in het aanvechten van de uithuisplaatsing.

Actie ondernemen met de uithuisplaatsing advocaat

In zeer extreme gevallen wordt er gekozen voor spoed-uithuisplaatsing. Dit gebeurt eigenlijk alleen als er voor een of meerdere partijen een levensbedreigende situatie dreigt. Ook deze vorm van uithuisplaatsing, mits inderdaad onterecht, kan uiteraard aangevochten worden. Een uithuisplaatsing advocaat kan je ook in deze situatie helpen. Bij een gewone uithuisplaatsing heb je als ouder de mogelijk om van tevoren al bezwaar aan te tekenen en de rechter neemt dit dan mee in de procedure. Bij een spoed-uithuisplaatsing heb je deze mogelijkheid niet. Als jij deze beslissing dus wilt aanvechten, is het dus noodzakelijk om met een uithuisplaatsing advocaat aan de slag te gaan. Hij of zij kan jou in deze tijden het beste bijstaan en ook bepalen op welke manier jouw zaak het sterkste zal staan. Er wordt niet zomaar voor een spoed-uithuisplaatsing gekomen, er moet dan wel zeker iets ernstigs gebeurd zijn. Denk er als ouder dan ook goed over na of je wel in hoger beroep wilt gaan tegen de uitspraak. Ook de uithuisplaatsing advocaat kan jou in sommige gevallen aanraden om het zo te laten. Soms is dat beter voor zowel het kind als de ouders. Zeker als je meerdere kinderen hebt, moet je ook met hen rekening houden.

Het inschakelen van een uithuisplaatsing advocaat

Wanneer jij ervan overtuigd bent dat de uithuisplaatsing van jouw kind onterecht is en je wilt dit dus gaan aanvechten. Dan raden we je aan om eerst echt alle betrokkenen te spreken. Het kan eventueel zijn dat zij er anders over denken en het is wel fijn om ook hun oordeel te horen. Denken jullie er allemaal hetzelfde over en willen jullie aan de slag met een uithuisplaatsing advocaat? Neem dan contact op met OTS Zaken. Op de website van dit bedrijf kunnen ze je uiteenlopende informatie bieden op dit gebied en natuurlijk vind je hier een uithuisplaatsing advocaat die jou verder kan helpen. Als dit is wat je wilt, onderneem dan vandaag nog actie! Het is belangrijk dat je in dit soort situaties snel handelt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn