Online werkplek

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun personeel de mogelijkheid te geven tot flexibel werken. Lijkt het u ook wel iets om dit in uw bedrijf in te voeren? Dan is het goed om te weten dat u dit eigenlijk niet succesvol kunt doen zonder een online werkplek te creëren. Wat is een online werkplek nu precies? Dit betekent dat alle bedrijfsgegevens die noodzakelijk zijn voor werknemers om hun werktaken uit te voeren zijn opgeslagen in een online omgeving. Dit is echt noodzakelijk om ervoor te zorgen dat mensen flexibel kunnen werken. Dit houdt immers in dat zij kunnen werken waar en wanneer zij maar willen. Maar dan moeten ze natuurlijk wel toegang hebben tot de gegevens die zij nodig hebben voor het uitvoeren van hun werktaken. Om te voorkomen dat mensen steeds hun laptops met al hun bestanden heen en weer moeten slepen of dat zij tassen vol met papieren mee moeten nemen, creëert u als bedrijf een online werkplek. Op deze plaats worden alle noodzakelijke gegevens opgeslagen, zodat alle medewerkers waar en wanneer zij maar willen aan de slag kunnen gaan. De online werkplek maakt het bijvoorbeeld mogelijk om vanuit huis te werken, maar ook om te werken in een horecagelegenheid of onderweg in de trein. Zolang er maar een internetverbinding aanwezig is, kan men aan de slag gaan. Zo hoeft reistijd nuttig besteed worden en kunnen mensen hun tijd flexibeler indelen. Werk hoeft dan niet langer plaats te vinden tussen negen en vijf, maar kan op ieder moment van de dag en van de week gedaan worden. Door het maken van een online werkplek stelt u uw personeel dus in staat om op een heel andere manier met hun werk om te gaan. Uit onderzoeken is gebleken dat velen dit zeer prettig vinden, dat zij graag zelf hun tijd indelen. Het is gebleken dat men op deze manier meer balans ervaart tussen werk en privé en dat stress en andere ziekten veel minder voorkomen. Reden genoeg dus om eens de mogelijkheden van een online werkplek voor uw bedrijf te onderzoeken.

Goede online werkplek

Wilt u flexibel werken gaan introduceren binnen uw onderneming, dan moet u er dus eerst voor zorgen dat u een goede online werkplek creëert. Maar aan wat voor voorwaarden moet dit nu voldoen om goed te zijn? In de eerste plaats is het natuurlijk van belang dat al uw gegevens absoluut altijd veilig zijn. U wilt immers niet dat uw bedrijfsgegevens zomaar op straat komen te liggen. Een goede beveiliging van het systeem is dan ook noodzakelijk. Daarnaast biedt een goede online werkplek niet alleen de mogelijkheid om individueel aan de slag te gaan, maar ook om samen aan projecten te werken. Zo kunnen collega’s toch samen aan projecten werken, ook als ze elkaar nog maar af en toe een keer op kantoor zien. Ook is het natuurlijk van belang dat de online werkplek altijd bereikbaar is. Als mensen zelf hun tijd in mogen delen en mogen werken wanneer hen dat het beste uitkomt, dan is het natuurlijk ook van groot belang dat zij op ieder gewenst moment bij de werkbestanden kunnen komen. Kunnen zij dat niet, dan zet dit een enorme rem op het flexibel werken. Beschikbaarheid is dus een erg belangrijk punt. De vereisten voor een goede online werkplek zijn dus:

  • goede beschikbaarheid of bereikbaarheid, zodat er daadwerkelijk op ieder gewenst moment gewerkt kan worden
  • beveiligde omgeving, zodat bedrijfsgegevens niet zomaar op straat kunnen komen te liggen
  • gedeelde online omgeving voor het samen werken aan projecten

SpiritCloud

Wilt u een online werkplek gaan regelen voor uw personeel, dan hoeft u dat echt niet zelf te gaan doen. U kunt dit heel goed overlaten aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. SpiritCloud is wat dat betreft een uitstekende keus. Zij bieden uitstekende mogelijkheden voor het creëren van een online werkplek. Het fijne van dit bedrijf is dat zij voldoen aan alle punten die hierboven genoemd werden. Met een beschikbaarheid van 99,9% kunt u er zeker van zijn dat uw personeel altijd aan het werk kan gaan op het moment dat het hen het beste uitkomt. Bovendien hebben zij zeer streng beveiligde systemen, zodat u er op kunt vertrouwen dat uw gegevens veilig zijn. Daarnaast bieden zij ook de mogelijkheid tot het online samenwerken aan een gedeeld project. Een extra pluspunt van dit bedrijf is dat u bij hen gewoon uw eigen bedrijfssoftware mee kunt nemen. Dit betekent dat het creëren van een online werkplek niet tot gevolg heeft dat u alle gegevens weer over moet zetten. Dat maakt het overstappen naar een nieuwe manier van werken natuurlijk wel zo gemakkelijk. Daarnaast is het fijn dat zij verschillende mogelijkheden bieden, bijvoorbeeld wat betreft de grootte van de mailbox. Zo kunt u die opties kiezen die het beste passen bij het soort onderneming dat u hebt. Bent u er over aan het denken om bij uw bedrijf ook het flexibele werken in te gaan voeren en bent u daarvoor nieuwsgierig naar de mogelijkheden die een online werkplek u kan bieden? Neem dan eens contact op met SpiritCloud. Zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden die zij u kunnen bieden wat betreft de online werkplek, over de verschillende opties die er zijn en over de kosten die u hiervoor kunt verwachten. Zo kunt u een goed beeld krijgen van de mogelijkheden voor uw bedrijf wat betreft het invoeren van flexibel werken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn