Uw fysiotherapeut online

Met een beetje pech loopt u zomaar een blessure op. Stelt u zich eens voor: op zaterdagmiddag bent u lekker aan het voetballen, maar door een onbesuisde actie van een tegenstander valt u. Hoewel u op gras speelt is de klap toch hard. Met pijn in uw knie hinkelt u verder, maar besluit na een paar minuten toch te wisselen. Helaas zal dit verhaal veel mensen bekend voorkomen. Ongelukken zitten nou eenmaal in een klein hoekje. Maar niet alleen voor sporters: ook in uw dagelijkse activiteiten kunt u pijntjes en blessures oplopen waar u nog dagen of langer last van kunt houden. Indien u bijvoorbeeld in een slechte houding achter uw bureau zit kunnen rugklachten ontstaan. Indien u zich verstapt naast de stoeprand, kunt u een enkelblessure oplopen. Gelukkig valt het gros van de klachten mee en trekt de pijn of irritatie na een paar dagen weer weg. In dat geval komt er geen fysiotherapeut aan te pas die u moet onderzoeken en helpt bij het herstel. Indien u pech hebt moet u wel een fysiotherapeut bezoeken. Zeker wanneer de pijn langere tijd aanhoudt of zelfs erger wordt, is het raadzaam om langs een fysiotherapeut te gaan. Hij of zij zal u onderzoeken en oefeningen aanraden die het herstel bevorderen. Hoewel het onverstandig is, stelt men zo’n bezoek vaak lang uit. Het is nou eenmaal best een gedoe om een afspraak te maken en een bezoek aan een fysiotherapeut te brengen. Daarom is er nu www.hierhebikpijn.nl, een website geïnitieerd door fysiotherapeuten voor mensen met een klacht.

De eerste check voor het bezoek aan een fysiotherapeut

Op de website kunt u een test of check uitvoeren over uw klacht. Wanneer u deze test uitvoert krijgt u eerst enkele vragen over de plek van uw klacht. Hier wordt eerst gevraagd naar een globale inschatting. Denk bijvoorbeeld aan uw hand, pols, onderarm, elleboog, bovenarm of schouder. Dat is ongeveer de mate van specificatie die gevraagd wordt. Alvorens er op de klacht wordt ingezoomd dient u enkele persoonlijk gegevens in te vullen. Dit is uiteraard geheel anoniem: man/vrouw, leeftijd, et cetera. Vervolgens wordt er ingezoomd op de specifieke klacht. Denkt u bijvoorbeeld eens aan de periode dat u al met de klacht rondloopt, of de mate waarin de klacht optreedt. Is uw probleem consistent of komt de pijn in vlagen? Treedt de pijn alleen op bij beweging of ook is het ook pijnlijk in rust? Vlak voor het einde van de test wordt u gevraagd om een paar bewegingen te maken en aan te geven of dit pijn doet. Met behulp van deze vragen kan een inschatting gemaakt worden van de oorzaak of aandoening, en ook hoe ernstig te klacht is. Zoals ook op de website is vermeld: bezoek voor de zekerheid altijd een fysiotherapeut. Pas wanneer de specialist zelf onderzoek heeft gedaan, kan met zekerheid gezegd worden wat er precies aan de hand is en wat er moet gebeuren. Aan het einde van de test ziet u een overzicht van de mogelijke oorzaken. Deze staan in aflopende mate van waarschijnlijkheid weergegeven. Op basis van uw antwoorden kan worden ingeschat in hoeverre uw klacht een indicatie is voor een bepaalde afdoening. Over al deze aandoeningen is veel en betrouwbare informatie te vinden op de website. De informatie is betrouwbaar, maar wees kritisch. Misschien hebt u de vragen niet heel nauwkeurig ingevuld. De website biedt geen garantie dat er niets aan de hand is. Bezoek voor de zekerheid een fysiotherapeut voor een professioneel oordeel. Nadat u de test hebt ingevuld kunt u ervoor kiezen om een afspraak te maken bij een fysiotherapeut. Zelfs wanneer de uitslag van uw test enorm meevalt, kunt u voor de zekerheid een fysiotherapeut om eventuele aandoeningen uit te sluiten. Op de website staan inmiddels meer dan 200 praktijken van een fysiotherapeut vermeld. Zodoende vindt u altijd een fysiotherapeut bij u in de buurt. Op basis van uw postcode wordt een lijst gemaakt met praktijken in uw directe omgeving. U hoeft de test overigens niet in te vullen om informatie te vinden over de verschillende aandoeningen en oorzaken. Op de website is ook een lijst te vinden met alle klachten en hun achterliggende oorzaken. Hebt u bijvoorbeeld last van een tennisarm? Zoek dan in de lijst deze klacht op en lees de informatie door. Zo wordt er uitgelegd wat de oorzaak kan zijn, maar vooral hoe u er weer vanaf komt. Deze informatie is dezelfde die een fysiotherapeut aan u zou geven. De informatie is immers naar standaarden van het KNGF en NHG.

Aanmelden als fysiotherapeut

Ook als fysiotherapeut kunt u zich aanmelden op de website. Via een paar eenvoudige stappen kunt u uw praktijk op de site vermelden. Zodoende kunnen patiënten vanaf dat moment ook uw praktijk eenvoudig vinden en een afspraak maken. Dit is een win-win situatie. Enerzijds biedt dit patiënten een extra optie, anderzijds resulteert dit hopelijk in meer werk voor uw praktijk. Indien u vragen hebt over de website, de service of informatie over de site, kunt u ons eenvoudig bereiken. Op de website staat het e-mailadres vermeld waarop wij te bereiken zijn. Ook kunt u het contactformulier invullen en aangeven dat u teruggebeld wilt worden. Wij staan altijd open voor vragen of opmerkingen. De website is immers opgezet om patiënten en praktijken eenvoudig en snel met elkaar in contact te brengen en in te spelen op de groeiende vraag naar professionele hulp.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn