Wanneer zijn de kosten boekhouder redelijk?

finovion - BoekhouderVeel mensen die een bedrijf beginnen doen zelf de boekhouding. Dit is logisch, want een beginnende onderneming heeft nog niet genoeg omzet om personeel in te huren. Zodra een bedrijf gaat groeien, dan wordt ook de financiële papiermolen groter en op den duur kun je het zelf niet meer aan. Dit is wisselwerking waarbij je het steeds drukker krijgt en dus minder tijd hebt voor de administratie en tegelijkertijd wordt diezelfde administratie groter juist omdat je het drukker krijgt. Op den duur zal je dus een boekhouder in moeten schakelen. Dit doe je overigens niet alleen om jezelf de tijd en ruimte te geven zodat je je met andere dingen bezig kunt houden. Je doet het vooral om de financiële boekhouding op orde te houden. Op het moment dat de boekhouding namelijk groter en complexer wordt, dan heb je zelf hoogstwaarschijnlijk niet de financiële expertise om de boekhouding bij te houden. Je hebt een professional nodig. Doe je het echter wel zelf en maak je fouten, dan kun je daar later veel last van krijgen. Je kunt last krijgen van de belastingdienst, maar dat is niet het enige. Als je fouten maakt in de administratie en je hebt een verkeerd beeld van je in- en uitgaven, dan loop je het risico dat je investeringen doet die je eigenlijk niet kunt betalen. De vraag wanneer de kosten boekhouder redelijk zijn, hangt dus samen met de grote van je bedrijf. Heb je een klein eenmanszaakje, dan is de boekhouding relatief eenvoudig en mag een boekhouder niet al te veel vragen voor zijn of haar diensten. Heb je een groot bedrijf, dan zal een boekouder veel werk moeten verrichten. Dan is het dus ook niet meer dan logisch dat de kosten boekhouder wat hoger uitvallen. De kosten boekhouder hangen daarnaast ook samen met de sector waarin je bedrijf actief is. Voor de ene sector zijn de kosten boekhouder hoger dan voor de andere sector. Tot slot is de rechtsvorm van je bedrijf natuurlijk van belang wanneer het over de kosten van een boekhouder gaat. Al deze factoren samen bepalen de uiteindelijke kosten van de boekhouder. Als je wilt weten of die kosten redelijk zijn, dan kun je het beste verschillende offertes aanvragen.

De kosten boekhouder die je van Finovion mag verwachten

Als je met Finovion in zee gaat dat mag je gemiddelde kosten voor de boekhouder verwachten. Finovion is een bedrijf met veel kennis en expertise. Daar betaal je uiteindelijk dus ook voor. Toch is er veel ruime voor variatie wat betreft de kosten van de boekhouder. Die variatie is afhankelijk van de factoren die we hierboven al even hebben genoemd. Benader je Finovion vanuit de positie van een eenmanszaak of als ZZP’er, dan zullen de kosten van de boekhouder lager uitvallen, dan wanneer je vertrekt vanuit een B.V. Verder is het ook erg belangrijk om aan te geven waarvoor je een boekhouder nodig hebt. Finovion werkt niet met vaste uurlonen. Finovion kijkt ook naar het soort werk dat verricht moet worden. De ene dienst is dan ook goedkoper of duurder dan de andere. Tot slot is het uiteraard ook van belang in hoeverre je zelf ook meewerkt aan de boekhouding. Als je alles uit handen wilt geven, dan zal je uiteraard te maken krijgen met hogere kosten voor de boekhouder.

Je kunt in Heel Nederland bij Finovion terecht

Mocht je eens binnen willen wandelen, dan kun je dat in vrijwel heel Nederland doen. Finovion heeft namelijk kantoren verspreid over heel Nederland. Zo kun je onder andere kantoren vinden in steden als:

  • Almere
  • Breda
  • Ede
  • Assen
  • Heerenveen
  • Hengelo
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn