Wat is MCSA?

Decisco - mcsaMCSA is een afkorting waarvan nog niet iedereen weet wat het betekent. Gelukkig kan daar door middel van deze tekst gauw verandering in komen. MCSA staat voor Microsoft Certified Solutions Associate. Door het afleggen van examens kunt u een dergelijke ‘titel’ in de wacht slepen. Er zijn allerlei varianten denkbaar. Wie zich MCSA gecertificeerd mag noemen, is als het ware de baas over het netwerk binnen het bedrijf. Van het traject vereist voor (bij wijze van voorbeeld) het examen Windows Server 2012 zijn drie stappen een onderdeel. Ten eerste moet men de nieuwe server installeren en configureren. Hierna moet de Windows Server 2012 worden geadministreerd, oftewel worden onderhouden. Dit zodat uw bedrijf of meer in het bijzonder het netwerk daarvan op poten blijft. Tot slot moet de geavanceerde versie worden geconfigureerd. Heeft u al deze drie stappen afgerond, dan mag u zich met recht MCSA gecertificeerd noemen, waarmee u de officiële netwerkbeheerder binnen uw bedrijf kunt zijn of kunt worden. Voor u deze examens aflegt, moet u natuurlijk studeren. Het is net de middelbare school, maar dan een paar stapjes ingewikkelder. Er moeten boeken in huis gehaald worden en avonden geblokt om tot een goed resultaat te komen. Heeft u eenmaal de door u zo felbegeerde MCSA titel bemachtigd, dan kunt u ook nog een stap verder gaan. Die stap is de MCSE certificering. Deze afkorting, die slechts één letter verschilt van het onderwerp van deze tekst, staat voor Microsoft Certified Solutions Expert. Het is de standaard die wereldwijd erkend wordt voor alle IT-professionals. Zowel op locatie als in de cloud bent u middels deze ‘graad’ de expert. Verwacht dan ook meer zaken en meer werknemers die om hulp vragen als u dit logo weer kunt geven.

Hulp bij MCSA

Allemaal leuk en aardig, denkt u nu wellicht, maar hoe verkrijg ik de graad van MCSA? Welnu, gelukkig kan hier hulp voor worden ingeroepen. Wij van Decisco helpen namelijk graag door trainingen te geven en cursussen aan te bieden op allerlei gebieden gerelateerd aan IT. Een van die gebieden is natuurlijk MCSA, want dat mag niet in ons aanbod ontbreken. De kenmerken van dit traject zijn puntsgewijs weergegeven als volgt:

  • vijftien klassikale lessen
  • officiële boeken en modules
  • gratis proefexamen
  • officiële Microsoft-examens
  • certificaat

Ik zal nu per stap van het traject daar wat meer over zeggen. De klassikale lesdagen zijn ervoor bedoeld u kennis te laten maken met MCSA en de functies ervan. U leert over de Windows Server 2012, het installeren, het onderhouden, aanpassen enzovoorts. Onze instructeurs helpen u graag bij het beantwoorden van vragen, want die zullen er geheid komen. Dat is ook de reden van een klassikale aanpak: u profiteert namelijk niet alleen van uw eigen vragen en de antwoorden daarop, maar ook van die van anderen. Door gebruik te maken van de officiële voorgeschreven boeken leert u al gauw meer over de soms toch ingewikkelde materie. Daarnaast kunt u een virtuele lab-omgeving in de cloud gebruiken die gedurende drie weken beschikbaar is. Dat kan u helpen uzelf optimaal voor te bereiden op de examens. Om u echt klaar te stomen, kunt u eerst een proefexamen doen. U weet dan vast waar u aan toe bent en dat is toch wel handig bij een karwei dat al met al best wat van uw tijd en inzet vraagt. Handige tools helpen u nog verder uw MCSA training bij ons succesvol af te ronden. Na het afleggen van hét moment, de Microsoft-examens, verkrijgt u, mits u geslaagd bent natuurlijk, een Microsoft Certificate of Achievement. Met dit officiële document in handen is het gehele traject tot een einde gekomen.

Veel meer cursussen bij Decisco

Wij van Decisco bieden natuurlijk niet alleen MCSA trainingen aan, maar ook een veelheid aan andere cursussen en trainingen. Zo zijn er cursussen voor Windows 8.1, SharePoint trainingen, SQL certificeringen en nog veel meer. MCSA is dus lang niet het enige wat we aanbieden, integendeel. Voor een compleet overzicht verwijs ik u graag onze website, want daar treft u nog veel meer informatie aan dan ik in de enigszins beperkte ruimte van deze tekst kwijt kan. Heeft u nou nog vragen, dan kunt u altijd met ons bellen. Maar ook het sturen van een mailtje behoort tot de opties. En indien gewenst kunt u ons faxen of bij ons op kantoor in Maarssen langsgaan. Dan keer ik aan het slot van deze tekst nog even terug naar het eigenlijke onderwerp, te weten de MCSA trainingen. Ik heb het namelijk helemaal nog niet over de prijs hiervan gehad, terwijl u daar vast wat meer over wilt weten. Bij ons kunt u namelijk het officiële traject MCSA volgen voor € 2991,-! Elders kost deze training gerust € 7500,-. Hoe kan dit nou? Welnu, wij geven u om te beginnen al een forse korting. En alsof dat nog niet genoeg is, kunt u ook een subsidie krijgen van de Stichting Centrum Arbeidsvraagstukken ICT (CA-ICT). Zij beheert de beschikbare subsidiepot en gezegd moet worden dat daar aardig wat inzit. Zo profiteert u van een totale korting van wel 70%. Ineens wordt het een stuk aantrekkelijker om een MCSA cursus te doen, nietwaar? Mocht u overigens om welke reden dan ook niet in aanmerking komen voor de subsidie, dan is er nog geen nood. Wij bieden u dan namelijk een passende korting aan die dit ‘verlies’ goeddeels zal doen vergeten. Twijfel dus niet langer en neem vandaag nog contact met ons op.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn