Stofvrij werken volgens uw cleanroom eisen

Wanneer u stofvrij moet werken is het van belang dat u dit in een omgeving kunt doen waarbij u er van uit kunt gaan dat er geen stof binnen kan komen. U kunt dan gebruik maken van een goede cleanroom. Voor elk werk zijn er verschillende eisen verbonden aan stofvrij werken. Deze cleanroom eisen moeten eerst worden opgesteld om tot een goede werkomgeving te komen. Een professionele installatie om uw werkomgeving geheel stofvrij te houden vindt u bij ClimaTech BV. Hier wordt de strenge regelgeving goed nageleefd en bent u verzekerd van een cleanroom waarin strikte normen kunnen worden behouden. Om uiteindelijk tot het beste resultaat te komen moeten eerst de cleanroom eisen doorgenomen worden. De cleanroom eisen bepalen voor een groot deel het kwaliteitsniveau. Wanneer u uw werkruimte helemaal samen laat stellen volgens de cleanroom eisen die voor u van belang zijn, kunt u rekenen op de best mogelijke werkomgeving voor uw productieproces. Er zijn heel veel verschillende eisen mogelijk. Dit kan zowel per bedrijf verschillen, maar ook betrekking hebben op de industrie waarin u werkzaam bent. Ook is het van groot belang dat de nieuwe cleanroom een toetsing kan doorstaan. Het zou immers heel erg zonde zijn wanneer de ruimte niet goed genoeg wordt bevonden door de inspectie. ClimaTech BV kan de beste ruimte samenstellen met uw cleanroom eisen, doordat hier kennis wordt genomen van de wetgeving omtrent stofvrij werken. Cleanroom eisen in kaart brengen is niet zo vanzelfsprekend als het misschien lijkt. Uw cleanroom eisen kunnen afwijken van de norm en ook dan moet er een goede oplossing gevonden kunnen worden. Om tot een goed resultaat te komen moeten de verschillende werkprocessen waar u mee bezig bent nauwkeurig worden bekeken. Zodra dit gedaan is kan een plan worden opgesteld met uw cleanroom eisen.

Een passend antwoord op uw cleanroom eisen

Zodra de verschillende eisen voor uw processen in kaart zijn gebracht is het van belang om een plan of ontwerp op te stellen, zodat de ruimte ook daadwerkelijk gemaakt kan worden en u geheel stofvrij kan werken. Het is uiteraard goed voor te stellen dat het productieproces waar u mee bezig bent al uw aandacht opeist. Dan wilt u niet ook nog eens veel tijd kwijt zijn aan de juiste manier van installeren van de nieuwe cleanroom. Het is daarom mogelijk om met uw cleanroom eisen een volledig gebruiksklare variant te laten installeren waarbij u verzekerd bent van goede nazorg. Dit hoeft u niet zelf te verzorgen, het wordt volledig voor u geregeld. Om met uw cleanroom eisen de juiste installatie te garanderen moet er met u worden meegedacht. Gelukkig wordt dat bij ClimaTech BV ook gedaan. Ook wanneer u advies nodig heeft over de best mogelijke stofvrije ruimte bent u hier aan het juiste adres. Met een goede cleanroom die volledig voldoet aan uw eisen bent u er natuurlijk nog niet. Om geheel stofvrij te kunnen werken moet u ook rekening houden met het materiaal dat u kunt gebruiken en de kleding die u in de cleanroom kunt dragen. De cleanroom eisen die u stelt moeten in alle aspecten doorgevoerd worden. Houd hierbij ook vooral rekening met de wanden en alle meubelen die in de ruimte aanwezig zijn. Op de lange termijn zult u hier zeker baat bij hebben. Elke organisatie die werkt met strenge cleanroom eisen is afhankelijk van een bepaalde classificatie. Hierin wordt bepaald hoeveel stofdeeltjes uw werkruimte mag bevatten. Dit wordt gemeten in kubieke meter. Goed om hier al tijdens het opstellen van de eisen rekening mee te houden zodat u later niet voor vervelende verassingen komt te staan. Het gaat er natuurlijk om dat uw producten in hogere kwaliteit geproduceerd kunnen worden door de installatie van de juiste cleanroom. Dit kan pas achteraf getest worden. Hierbij komt meer kijken dan alleen de ruimte en alle onderdelen die zich hierin bevinden. Ook het gedrag van uw medewerkers moet optimaal zijn om de stofvrije condities op pijl te houden. Voor advies omtrent deze gedragsregels kunt u ook bij ClimaTech BV terecht. U wordt te woord gestaan met professioneel advies.

Strenge regels

Een stofvrije ruimte krijgt u niet zomaar. Veel kennis en onderzoek gaat hieraan vooraf. U kunt veel zelf al aangeven, maar ook de wetten moeten worden nageleefd. Ook worden de eisen die aan deze ruimtes worden gesteld steeds hoger en is het dus moeilijker om aan de geldende norm te blijven voldoen. Aan een goede cleanroom zitten verschillende voordelen:

  • Belangrijke investering in uw bedrijf
  • Betere producten door een vakkundige werkomgeving
  • Er wordt rekening gehouden met nieuwe normen binnen uw sector

Voor elk bedrijf is het dus van belang om in de markt mee te kunnen blijven draaien en niet alleen de apparatuur, maar ook de werkruimte volledig up to date te houden. Dit is ook voordelig op de lange termijn. Door de juiste cleanroom te laten installeren weet u zeker dat u niet afdoet voor anderen binnen uw sector. Ook wordt er naar de toekomst gekeken en worden de relevante wetten in acht genomen. Een belangrijke investering die u zeker niet te lang uit moet stellen. U weet dan ook zeker dat u uw bedrijf met een gerust hart verder uit kunt breiden. Niet alleen uw werkwijze maar ook alles waar u mee werkt voldoen na de installatie van een nieuwe cleanroom aan de laatste eisen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn